• Hanyadfokú égési sérülés lehet ez?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr. Bodnár Edina! Először is, mivel a probléma a barátnőmet érinti, az ő adatait adtam meg. A lényeg, hogy december 31-én este egy nagyon forró kályhával megégette a karját, melynek aznap este még nem volt sok nyoma, de fájt és égett neki. Különböző italok fogyasztása után nem gondolkodtunk úgy, ahogyan kellett volna, így nem jutott eszünkbe a hideg víz alá tartása. Helyette bekentem neki Neogranormonnal. Január 1-én így nézett ki: http://www.kepfeltoltes.eu/view.php? filename=507egesi1.jpg Azóta párszor megégette a zuhany alatt, illetve az iskola táskája egyszer lehorzsolta. Orvosnál nem volt vele. (mondjuk úgy, szülei által korlátozott lány, nem tehet meg akármit) Nem kezelte semmivel, 2 napja viszont ő is elkezdte kenegetni Neogranormonnal. Viszont rálátásom szerint sajnos nem látszik gyógyulóban lévőnek, szerintem csúnyább lett, és ez aggaszt, mert nem engedik, hogy mi elvigyük orvoshoz, de félek, hogy begyullad neki. Most így néz ki(január 7): http://www.kepfeltoltes.eu/view.php? filename=566egesi2.jpg (ezt a képet mellékeltem fájlként is) Kérdésem: hanyadfokú égési sérülés lehet ez? Mivel tudnánk kezelni, hogy minél hamarabb elmúljon? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Bodnár Edina válasza a Égés témában

        Mély másodfokú az égés, egyes részein valószínű hogy maradandó nyomot hagy majd. Dermazin kenőccsel naponta 1 alkalommal kössék be. A környékén jelenleg nem látható gyulladás, ezért antibiotikum szedése nem indokolt. Pihentesse, kímélje az adott végtagot.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2017. január 07., 15:02; Megválaszolva: 2017. január 17., 15:24

      • Kérdések és válaszok a témakörben: