Nem múló sebhelyek

Tisztelt Hölgyem! A nyár folyamán azzal a problémával mentem el a helyi bőrgyógyászatra, hogy a csalánkiütéseim nem múltak el, és még hónapokkal később is szürkés, lilás sebek vannak a lábamon. A doktornő adott szteroidos kenőcsöt és allergiás gyógyszert. Azt mondta a bolha csípésre vagyok allergiás és fújjam be a lakás pontjait ilyen sprayvel. Nem csalánkiütés. Bolha azért nem lehet, mert akkor folyamatosan jönne elő rajtam, mivel van macska a házban, ház körül. Viszont ezek a csípések már nem hólyagosak így három négy hónappal később, mint az elején, és már nem jött hónapok óta újabb a testemen, de a sebek még mindig nem múltak el. Szeretném megkérdezni, mi lehet az oka, hogy még több hónap elteltével is ott vannak a kiütések nyomai? Ez a csalánkiütés nem újdonság számomra, mert mindig van egy időszak mikor előjön, csak akkor begyógyulnak. AZ arcomon levő pattanás utáni nyomok, sebek is hónapokig ott vannak, és nem tudom mit kéne rá kenni, hogy elmúljon. Segítségét, válaszát előre is köszönöm!

Dr. Bodnár Edina válasza Sebek témában

Valószínűleg elfertőződnek a bőrtünetek, ezért gyógyulnak lassan. Érdemes lenne a pörk alatti területből, gennyből mintát venni, és célzottan kezelni. Amíg nem tudja ezt elvégeztetni, addig kezelje Fucidin krémmel a tüneteket, és szedjen C-vitamint.

Kérdés: 2016. november 19., 00:11; Megválaszolva: 2016. november 24., 14:03

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Bőrsérülések ujjakon
Fejbőrön barna foltok
Hónalj nyirokcsomó duzzanat
Mohs műtét
Kiütésszerű pöttyök hasi öv...