Fehér bőr lábgomba kezelése után

Kedves Doktornő, Uszodában összeszedett lábgomba és bakteriális felülfertőzés kezelésére kb. 10 napig használtam Octeniseptet és Betadint (felváltva, fél napig az egyik, fél napig a másik szerrel átitatott gézlapok voltak a lábujjak között, illetve Ocentisepttel még külön átmostam) , továbbá Orungal-kúrám is volt. Az azóta eltelt 1 hétben is 1-2 naponta kenegettem Exoderillel. (Az orvosi vizsgálaton született eredmény: Lábujjközti mycoticus folyamat miatt javasolt Octenisept oldattal kezelés fertőlenítés naponta és utána Betadin kenősös kötés hámosodásig. Orungal caps szedése javasolt egy hétig napi 2x2 caps.) Most a lábujjaim köze tisztának tűnik, nincs semmilyen bőrrepedés, a korábbi hámlások széle van még meg, viszont a két kislábujjamnál hófehér, ázott színű a bőr egy viszonylag nagy területen – de ez érezhetően nem felválni készülő bőrréteg, nem mozdul, nem ernyed. Csatoltam róla egy fotót is. Ez lehet normális velejárója a kezelésnek (vagy annak, hogy két alkalommal is lehámlott a bőr gyors egymásutánban) , vagy pedig arra utal, hogy nem múlt még el a fertőzés minden más jel ellenére? Ha ez utóbbi a helyzet, akkor az Octenisept-Betadin kúrát folytassam, átkötve gézzel a lábujjakat, vagy elegendő Octenispettel/Exoderillel naponta kétszer bekenni?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Gomba témában

A kép alapján úgy tűnik, hogy felázott a bőr. Azt javaslom, hogy Betadine oldatos ecsetelés után gombaellenes hintőport használjon és izolálja a lábujjközeit gézlappal.

Kérdés: 2015. december 06., 12:04; Megválaszolva: 2015. december 10., 09:16
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Piros folt
Jó Napot! Pár napja a péniszemen megjelent 2 kisebb piros folt ami egy idő után elkezdett égni.Nem csináltam vele semmit mert reméltem hogy magától...
Bőrkiütés
Tisztelt Dr. Bodnár Edina! A mai napon tapasztaltam ezt a bőrkiütést az oldalamon. Milyen betegségre vagy allergiára utal? Nem viszket, nem...
Bőrgyógyászati probláma
Tisztelt Doktornő! Az alábbi seb szerű dolgot véltem felfedezni a bokámon kb 5 hete és azóta se nagyon akar elmúlni. Viszketni nagyon ritkán...