Tükörtojás anyajegy

Tisztelt Doktornő! Évente járok anyajegyszűrésre.Legutóbb két hete voltam.Van egy tükörtojás anyajegyem, amiről a doktornő a következőt írta: "2 mm átmérőjű sötétbarna terimét mutató 4x6 mm átmérőjù macula". Ahogy visszanéztem a régebbi 2012-ig a leleteimet mindegyiken ugyanezt irja ròla, tehát elvileg nem változott, és soha nem is esett szó róla, hogy el kellene távolítani. Most más dolog miatt visszamentem hozzá újra megmutattam neki, hogy félek nehogy elvváltozzon rosszindulatúvá.Erre ő azt mondta hogy jól döntök ha lvetetem.írt is beutalót sebészhez.Ezt irta rá: 4, 5x6, 5 mm átmérőjű egyenetlenül pigmentált, mediálisan 1, 5 mm atmérőjű tömöttebb lamellát mutató elmosódott szélű macula. Ez a két leírás eltér? A második elég ijesztően hangzik, pedig 2 hét különbség van csak a kettő között.Nagyon meg vagyok ijedve.Van izgulnivalòm? Lehet rosszindulatú az anyajegy, ha dermatoszkòppal nem látott rajta a doktornő elváltozást, csak ennyit hogy szabálytalan? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza Anyajegy témában

A kisfokú méretbeli növekedés és a dermatoscopos atípia miatt mindenképp ajánlott az anyajegy eltávolítása.

Kérdés: 2015. december 03., 05:56; Megválaszolva: 2015. december 10., 09:01
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Apró anyajegy a talpamon
Tisztelt Doktornő! Figyelmes lettem egy aprócska kb mint 1mm barna anyajegyre a jobb talpamon, úgy emlékszem tavaly még nem láttam. Csatoltam egy...
Apró anyajegy a talpamon
Tisztelt Doktornő! Figyelmes lettem egy aprócska kb mint 1mm barna anyajegyre a jobb talpamon, úgy emlékszem tavaly még nem láttam. Csatoltam egy...
anyajegy lelet
Tisztelt Doktornő! A leletemen az alábbi információk szerepelnek, jól tájkoztattak, hogy nincsen semmi probléma a levett anyajeggyel. Makr.leír.:...
Anyajegy elakparása
Tisztelt Doktornő, Ahogy a korábbi kérdésben írtam, sikerült elvakarnom az anyajegyem/szemölcsöm. A felülete száraz és kicsit viszket is. Csatolva...
Otthoni baleset
Tisztelt Doktornő, Pár nappal korábban valószínűleg belekapartam véletlen az anyajegyembe/szemöcsömbe. Ugyanakkor az is lehet, hogy a Flector...