Foltok a péniszen

Tisztelt Doktornő! Még nem jártam a problémámmal orvosnál, mert fogalmam sincs, hogy mi a bajom, vagy, hogy egyáltalán van-e bajom, vagy kihez kéne menni: nemigyógyászhoz? Házi orvoshoz? Bőrgyógyászhoz? Egyenlőre egyiket sem próbáltam meg. A nemiszervem hugycsőnyílása körül baloldalon szabálytalan alakú, nem mindenhol összefüggő, érdes felszínű fehér foltok találhatóak. A glans penis hátulján, a gát mentén lefelé haladva ugyancsak van két folt, amelyek alakjai inkább a felszínen elszarusodott faggyúmirigyekre elmékeztetnek. Ezen kívül ugyancsak hátul a preputión elvétve előfordulnak nagyon kicsiny, ám szintén érdes tapintatú pöttyök. Ezek a foltok nem viszketnek, nem fájnak, nem égnek, nem hámlanak, nem váladékoznak. Nem mutatnak semmiféle tünetet, csak kialakultak, csak ott vannak és idegesítenek. Egy éve vannak ott és most, hogy nem múltak el (nem is súlyosbodtak) , szeretnék lépni, de nem tudom, hova. Nem tudok arról, hogy fertőznének, de nagyon esztétikátlan és bizalmatlanságot keltő. Már párszor vettem a bátorságot, hogy az érdes bőrt, fertőtlenített körülmények között, lecsipkedjem a makkom felszínéről. Nem találtam semmi más elváltozást az érintett terület alatt, szaga sem volt, viszont az érdes bőr alatt a makkom bőre érzékennyé vált pl. melegvízre, érintésre. Alkohollal lefújva egyenesen fájt, tehát ezt én ezután nyílt sebként kezeltem és bepantennel kentem a fertőtlenítések után. Nem tartott egy-két napnál tovább az érzékenység, azonban két héten belül a "seb" bőre újra érdes lett és újra fehérebb árnyalatú. Nekem az is nagyon nagy segítség lenne, ha a leírtak alapján el tudná árulni ennek a jelenségnek a nevét, hogy utána nézhessek, vagy, hogy elkezdhessek egy gyógykezelést valakinél. Remélem, minden információt megadtam, amire szüksége van, nagyon várom a válaszát! Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza HPV témában

A leírás alapján legvalószínűbb a HPV fertőzés. A condylomákat pl. Wartec ecsetelővel tudja kezelni. Ha személyesen akar orvoshoz fordulni, akkor bőrgyógyászt vagy urológust keressen fel.

Kérdés: 2015. szeptember 24., 14:26; Megválaszolva: 2015. október 06., 09:21
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Hólyagok a nemi szerven
Tisztelt Doktornő! Már régebben megjelentek ilyen fehér hólyag szerű valamik a hímvesszőmön és mint ha a herémen is lennének ilyenek. Nagyon...
Fehér folt a makkon
Tisztelt Szakértők, Azzal a problémával fordulok Önökhöz,hogy az utóbbi egy évben jelent meg a makkomon egy fehères-bőr színű képlet...
Mi lehet az oka
Tisztelt doktornő! Május közepén a hüvelybemenet alsó szélén egy fehér színű bőrkinövést vettem észre.Nem fáj nem nő. egy hónappal később...
Lehetséges ilyen módon a HPV...
Tisztelt Doktornő! Kb. 4 hónappal ezelőtt észleltem végbélnyílás környéki viszketést, amit elkönyveltem annak, hogy a szülés után előjött...
Mi a teenndő?
Üdvözlöm. Hpv-s nemi szemölcsei vannak a páromnak már lassan 1 éve. Nem akar neki elmullni s már nagyon kivagyunk miatta. Borgyogyaszaton azt mondták...