HPV fertőzés condyloma

Tisztelt Doktornő! Tegnapelőtt voltam sebészeten és a kedves doktor úr azt mondta, hogy a végbélnyílásomnál condylomak vannak, de inkább bőrgyógyász kellene hogy kezelje. Ez eddig rendben is lenne, ha nem 1 hónap múlvára kaptam volna időpontot, addig ki tudja mennyi kesz még rajta, a másik pedig hogy WC után tegnap ömlött belőle a vér, ami azt olvastam hogy már régen rossz. Meg most ki tudja, vigyáztam az tény de ha ha szétkenem a vért ki tudja lehet máshol is elterjedne a vírus. Mivel férfi létemre eléggé zavar és ciki, ezért a mai napon fürdés után kipróbáltam szalicilsavval kezelni. Nem tudom hogy jó jel e vagy sem, de az elején szó szerint égette, aztán a szemölcsök kifehéredtek és megkeményedtek. Ez most jó? Azelőtt teafa olajat tettem rá, amitől meg elsötétedtek és megkeményedtek. Valaki írja, hogy háztartási sósav a legjobb, de ez nem veszélyes? Vagy Ön mit javasol erre az 1 hónapra? Sajnos sok helyen olvasom, hogy aki elkapta a vírust az örökre hordozni fogja, meg ha ki is irtják a szemölcsök visszajönnek. Már így is tripla adag multivitamint szedek, előtte is rendszeresen sportoltam most is, nem iszom alkoholt, nem dohányzom soha nem vagyok beteg szóval érti hogy ez milyen rossz nekem hogy elkaptam egy ilyen halálos vírust, és semmit nem csinálhatok így, nem lehetek senkivel mert mindenhogyan fertőzök és nem szeretném tovább adni, mellesleg örökre lőttek a szexuális életemnek is. 20 éves férfinak ez megalázó és nagyon nagy szégyen. Mit tegyek? Előre is köszönöm, Roland.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza HPV témában

Kedves Roland!

Amíg nem fordul személyesen bőrgyógyászhoz, addig használhatja a szalicilsavat, mely leoldja és elpusztítja a felszínen levő vírusokat. A HPV nem halálos vírus, az immunrendszer évek alatt magátol is legyőzi. Sajnos a kezelése hosszadalmas, és néha kezelésre is nehezen reagál, recidivál. Kerülje a sérülést, és mivel fertőző betegségről van szó, a szexuális érintkezést is.

Kérdés: 2015. augusztus 27., 16:56; Megválaszolva: 2015. szeptember 15., 09:48
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Hólyagok a nemi szerven
Tisztelt Doktornő! Már régebben megjelentek ilyen fehér hólyag szerű valamik a hímvesszőmön és mint ha a herémen is lennének ilyenek. Nagyon...
Fehér folt a makkon
Tisztelt Szakértők, Azzal a problémával fordulok Önökhöz,hogy az utóbbi egy évben jelent meg a makkomon egy fehères-bőr színű képlet...
Mi lehet az oka
Tisztelt doktornő! Május közepén a hüvelybemenet alsó szélén egy fehér színű bőrkinövést vettem észre.Nem fáj nem nő. egy hónappal később...
Lehetséges ilyen módon a HPV...
Tisztelt Doktornő! Kb. 4 hónappal ezelőtt észleltem végbélnyílás környéki viszketést, amit elkönyveltem annak, hogy a szülés után előjött...
Mi a teenndő?
Üdvözlöm. Hpv-s nemi szemölcsei vannak a páromnak már lassan 1 éve. Nem akar neki elmullni s már nagyon kivagyunk miatta. Borgyogyaszaton azt mondták...