Bőrgomba vagy másról van szó?

Tisztelt Doktornő! Orvoshoz még nem mentem ezzel kapcsolatban, először az Ön véleményére lennénk kíváncsi. Szóval soha nem volt ilyen jellegű gondom. Először a végbélnyílás környékén jelentkezett a viszketés, majd a piros foltok, szétrepedés, levedzés kísérte (ami elég csúnyácska lett) , elkezdtem használni az Exoderil kenőcsöt, ami javított rajta, de el nem mulasztotta, most ki van száradva és ugyanúgy viszket. Ezzel egyidejűleg előjöttek foltok a pénisz tövénél, ami kissé terjed, szintén viszket... Mellékelem a képet az utóbbiról. Ma vettem Terbisil krémet. Ön szerint ez a krém segíthet? A másik gond még, hogy a napokban egyre jobban viszketést tapasztalok a testem minden táján... A hónaljon és a bokán apró, piros pöttyök jelentek meg, ami terjed. Ekcéma vagy atka, poloska csípés? Mi lehet? Esetleg kozmetikai termék vagy a hirtelen fogyás okozza? Higiénikus környezetben élünk, megfelelően ápoltak vagyunk, vitaminban gazdagon táplálkozunk. Kérem segítsen! Várom mielőbbi válaszát, előre is köszönöm.

Dr. Bodnár Edina válasza Viszketés témában

Gombás fertőzés kiváltotta allergiás eredetű bőrtünete lehet. Kezelje Travocort krémmel, és szedjen antihisztamint (pl. Cetirizin) .

Kérdés: 2015. január 19., 16:01; Megválaszolva: 2015. január 23., 21:04
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Mi lehet az oka?
Üdvözlöm! Az utóbbi időben egész testes viszketést, időnként piros pöttyöket, foltokat, szorszáll gyulladásokat tapasztaltam, van ahol jobbna...
Kontakdermatitis
Tisztelelt Doktornő! Azt szeretném kérdezni hogy milyen kenőcsöt használjak az Egyéb ágnes okozta irritativ kontakdermatitis Bőrszárasság...
Bőr viszketês
Ha melegviz éri a bőröm akkor kezdek viszketni.mitöl lehet a bőrön nem látni semmit.mitöl lehet segitségét kérném.
Viszketés
Tisztelt Doktornő! Évek óta fürdés, zuhanyzás után (hideg vagy meleg víz) erős viszketés kezdődik pár perccel a törölközés után, ami...
érzékeny bőr
Kedves Dr.Bodnár Edina, Az alábbi kérdéssel szeretnék Önhöz fordulni. kb. három hónapja érzem, hogy a hátamon, főként közép tájon...