el nem múló piros folt a makkon

Kedves Doktornő, 2013 júliusában kezdődött hogy először vettem észre 1 pici piros pöötyöt a makkomon alul középen, amit pirosas folt vett körül. Júliusban először kamillás áztatással majd Canestennel próbáltam elmulasztani sikertelenül. 2013.09-ben elmentem előszőr bőrgyógyászhoz. Ő gomba okozta kandidás fityma/makkgyulladást állapított meg. És ezeket írta fel: Azi Sandoz 250mg, Fluconazole-q pharma 150mg kapszula, gombaellenes patikai kenőcs. Ezek nem használtak, ekkor Pimafucort javasolt de attól 2 bekenés után meg teljesen begyulladt és bevörösödött az egész. Ezután mentem másik bőrgyógyászhoz aki Solu Medrol injekció kúrával a gyulladást elmulasztotta. A piros foltok azonban továbbra sem tűntek el, pedig próbálkoztunk több krémmel: Cicaplast, Protopic 0.1%; Elidel 10mg/g, Toleriane ultra 0%, Lipobase repair. Emellett próbálkoztam Bioptron lámpás kezeléssel. Elküldött Epicutan allergiavizsgálatra, eredmény: negatív 36 féle anyagra. ÁNTSZ STD vizsgálat: A vizsgálat eredménye negatív, nem találtak bakteriális vagy gombás fertőzést tenyésztéssel sem. 2014 szept-ben mentem el urológushoz aki megállapította hogy prosztatagyulladás volt ami rendbejött, de hegesen gyógyult be. Kenőcsőt nem írt fel rá (szerinte csak szárazság miatt pirosodik, illetve a prosztatából kijövő válladék irritálja. Ez utóbbival sosem találkoztam, de ráhagytam.... Felírt 2 gyógyszert: Tinidazol-Pol 500mg, Sumamed S 500mg. Ezeket beszedtem és voltam nála 4X masszázson, illetve 1X ultrahangon is, de ott sem talált semmi rendelleneset. Vérképem is rendben. A tünet nem múlt el (van amikor nagyobb a pötty körüli folt van amikor kisebb, de pici piros pötty sosem tűnt el) , illetve annyiban más hogy a fitymám nem vörös. Azóta Cicaplastal szoktam esténként bekenni, illetve 10 percre diólevél teába áztatom, hogy ne terjedjen jobban a pirosság. Ön milyen kenőcsöt, kezelést javasolna, illetve mitől lehetnek ezek a piros foltok? Mi a betegségem? Csatolok egy képet amin látszanak időrendben az állapotok.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza penis témában

A kép alapján gombás fertőzés a legvalószínűbb, mely sokszor nem mutatható ki mikrobiológiai módszerekkel. Kezelje Travocort krémmel.

Kérdés: 2015. január 13., 21:23; Megválaszolva: 2015. január 14., 18:25
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Szemölcs vagy anyajegy az orron
Érdeklődés a lehetőségekről.
Bőrkeményedés?
Rózsa hámlás
Kiütések a végtagjaimon