a bőr hirtelen ráncosodása

Kedves Doktornő! A bal kezem különösen a tricepsz táján rövid idő alatt megráncosodott, a jobb kezemnél semmi változást nem veszek észre. Októberben kerültem orvoshoz váll és kézfájdalommal. Egy MR vizsgálat a következőt mutatta ki: Kevés folyamadék a bal vállizületben a subacromialis subdeltoid bursában Mérsékelt foku degeneratív elstérések a bal váll és az AC izületben. A supraspinatus inban degeneratio jelei, az in ventrális, illetve középső harmadában rutura valószinű. Erre gyógytornát, illetve elektromos kezeléseket kapok, az esetleges ínszakadás műtéti beavatkozását egyenlőre az orvosok elvetették. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez a hirtelen és komoly ráncosodás ennek a következménye-e, illetve ha helyreáll a váll mozgása, akkor idővel visszanyerhető-e a bőr feszessége? Javasolna-e esetleg valamilyen más kezelést is erre? KÖszönettel Erika

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza bőrszárazság témában

A kezelések hatására alakult ki a bőrtünet, melyet lokális steroid (pl. Advantan) krémmel tud kezelni.

Kérdés: 2015. január 11., 16:18; Megválaszolva: 2015. január 12., 17:06
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés
Kiütések a tenyéren