Dg: Carcinoma basocelluláre cutis (Morfea varians)

A fent leírt dg-t kaptam, az egyik szél érintettségével, kimetszés után. Mi a teendő ezután? A bőrgyógyászomban nem bízom meg, mert aműtétet megelőzően, kb. 2-3 évvel előbb már voltam nála, láttam az arcomon az elváltozást. Akkor azt mondta allerggia a kozmetikumokra. kérem segítsen, nekem nincs pénzem maszek bőrgyógyászra, mi a teendő.Nagyon félek, hiába olvastam el mindent az interneten, már volt rosszindulatú mell műtétem. kemó sugár. köszönöm válaszát nagyon várom.domonkos Éva

Dr. Bodnár Edina válasza Basalioma témában

A basalioma egyfajta bőrdaganat, amely lokálisan növekszik, de áttétet általában nem ad. Mivel az egyik szél érintett volt, a kiújulás csaknem biztos, ezért újabb kimetszést javaslok. Ha ez nem megoldható, akkor a szoros követés vagy sugárterápia ajánlható.

Kérdés: 2014. december 15., 06:25; Megválaszolva: 2014. december 15., 21:37
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Szövettani lelet
Érdeklődnék hogy a szövettani leleten mit jelent a következő: a cytomorphologiai atypia közepes mértékű, a sejtek között osztódások kivehetők....
Éedesanyám leletének magyarázata
Tisztelt Doktornő! Édesanyámat pár napja műtötték. Szövettani lelete a következő: Makroszkópos leírás: Bőrdarabka felszínén 14 mm...
Hévízi tó radon tartalmának hatása...
Hátamról kioperáltak egy 44x20x5 mm-es bőrrészletet. Szövettani eredmény. Carcinoma basocellulare multicentricum cutis. Megjegyzés: Az adott...
Visszatérő basalioma az arcon
Tisztelt Doktornő! A problémám a következő. Az arcomon már kétszer volt basalioma. Az egyiket műtötték a másikat fagyasztották. Most megint...
Bőrelváltozás műtét utáni...
A minap egy barnás kinövést távolítottak el az orromról. A kezelőorvost is némileg meglepve ez állt a szövettani vizsgálat eredményében: Dg....