Bőrgomba mycosis

T Dr Nő, A hátamin és mellkasomon élesszélű mummuláris hámló pakkok keletkeztek. Klinikum suup. mycosis-nak felel meg az orvos szerint. Travocort és Pevaryl-lal kene de csak nagon lassan javul és pár esetben újabb foltok jönnek elő. - Mitől kaphattam meg? Állatokkal nem érintkeztem és olyan helyen (gyógyfürdő) nem jártam. - Ha 1x elmúlik ez bmikor előjöhet? - Meddig tarthat ez? Kb 4 hete szenvedek tőle:( - Mivel tudnám még elősegíteni a gyógyulást? köszönöm tanácsát

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza a bőrprobléma témában

Tisztelt Kérdező! Nincs arról információm, hogy mióta kezeli a gombaellenes krémekkel (úgy látom, de nem vagyok benne biztos, hogy Flucohexalt is szed) így nem tudok pontos időpontot mondani, hogy meddig tart míg tünetei megszűnnek, de ha már 4 hete kezeli és nem javul, javaslom keresse fel ismételten bőrgyógyász szakorvosát. Gombás fertőzés bármikor kialakulhat, nem szükséges hozzá állatokkal érintkezni vagy fürdőbe járni, a gomba elszaporodhat ha megfelelő környezeti hatásra(főleg sötét, meleg, nedves helyeken, inkább hajlatokban).

Kérdés: 2014. június 02., 10:36; Megválaszolva: 2014. június 02., 13:15
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Mi lehet az?
Hámló mellbimbó - Paget kór?
Kiütések az arcon