• Másodfokú égési sérülés utáni napozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktornő/ Úr! 2014 március végén egy forrázásos balesetből adódóan II/a égési sérülést szenvedtem mindkét alkar proximális harmadában kb. 2 tenyérnyi területen (amelyből ma már csak 1-1, 5 tenyérnyi természetes bőrszínemtől eltérő pirosas folt látszik), valamint hason mellkason kb. 8 tenyérnyi területen (amelyből ma már csak kb. 4 tenyérnyi a természetes bőrszíntől eltérő enyhén pirosas folt látszik), melyet kórházi ellátás keretében 10 napig kezeltek. Azt követően otthon kezeltem sebeimet a kezelőorvosok utasításainak megfelelően. A mai napon a mellékelt képen látható állapotban vannak a sebeim. Az lenne a kérdésem, hogy idén már lehetne napoznom, esetleg szoláriumoznom (a sérülések 50-es faktorú napvédő készítmények megóvásával), vagy erre már csak a következő évben nyílik lehetőségem? Köszönöm megtisztelő figyelmét és várom válaszát!

        Dr. Bodnár Edina válasza a égési sérülés témában

        Amíg a foltok el nem halványulnak teljesen, nem ajánlom a napozást, mert maradandó pigmentáció maradhat a helyén.


        Dr. Bodnár Edina
        bőrgyógyász, onkológus Tőle szeretnék kérdezni

        Dr. Bodnár Edina

        Kérdés: 2014. május 24., 09:02; Megválaszolva: 2014. május 29., 09:15

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        üdv észleltem valami kinoveseket a szamban mi lehet ez?