Másodfokú égési sérülés utáni napozás

Tisztelt Doktornő/ Úr! 2014 március végén egy forrázásos balesetből adódóan II/a égési sérülést szenvedtem mindkét alkar proximális harmadában kb. 2 tenyérnyi területen (amelyből ma már csak 1-1, 5 tenyérnyi természetes bőrszínemtől eltérő pirosas folt látszik) , valamint hason mellkason kb. 8 tenyérnyi területen (amelyből ma már csak kb. 4 tenyérnyi a természetes bőrszíntől eltérő enyhén pirosas folt látszik) , melyet kórházi ellátás keretében 10 napig kezeltek. Azt követően otthon kezeltem sebeimet a kezelőorvosok utasításainak megfelelően. A mai napon a mellékelt képen látható állapotban vannak a sebeim. Az lenne a kérdésem, hogy idén már lehetne napoznom, esetleg szoláriumoznom (a sérülések 50-es faktorú napvédő készítmények megóvásával) , vagy erre már csak a következő évben nyílik lehetőségem? Köszönöm megtisztelő figyelmét és várom válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza égési sérülés témában

Amíg a foltok el nem halványulnak teljesen, nem ajánlom a napozást, mert maradandó pigmentáció maradhat a helyén.

Kérdés: 2014. május 24., 09:02; Megválaszolva: 2014. május 29., 09:15
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés