Rüh vagy nem?

Tisztelt Doktor Úr/Nő! Kislányomnál rühességet diagnosztizált a bőrgyógyász. Tünetei kb. 6 hete kezdődtek. Viszketés, kiütések, a hátán, nyakán, fejbőrén, lábszárán (de például hónaljban, hajlatoknál, ujjak között semmi nem látható) . (háziorvos allergiát mondott, de nem múlt ezért mentünk bőrgyógyászhoz) Lappangási időnek 2-6 hetet ír, de sem én, sem a párom, sem a kisfiam nem mutat tünetet (sem viszketés, sem kiütés nincs) . Lekezeltük magunkat Linimentum oldattal, kislányomat kétszer. Kérdésem ha tényleg rüh volt, létezik hogy mi nem kaptuk el, annak ellenére hogy van amikor velünk alszik még a lányom? A kezelés ellenére rajtunk kijöhet még? Valamint a háziorvos azt mondta nem kell jelenteni a rühességet. Igaz ez?

Dr. Bodnár Edina válasza rühesség témában

Létezik olyan, hogy fertőzött ember környezete tünetmentes. Kezelés után már nem fertőz a kislány. Az rühesség nem bejelentésre kötelezett betegség.

Kérdés: 2013. október 29., 21:41 ;Megválaszolva: 2013. november 03., 20:15
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Rüh vagy ekcéma?
Milyen bőrprobléma lehet ez?
Két hónappal ezelőtt kiütések jelentkeztek a hasamon, mell alatt, mindkét oldalon. Nagyon viszket. Van amikor sűrűbb. Háziorvos szerint pókcsípés....
Rühesség
Egy rokonomat orvoshoz vittem (nem elunk egy haztartasban, ritkan talalkozunk) , kiderult ruhes. Kb. 15 percig ultunk egy autoban, amit azota folyamatosan...
Rühesség viszketés nélkül
Szép napot! Érdeklődni szeretnék, hogy létezik e az, hogy egy négy éves gyermek állítólag rühes, de egyáltalán nem jelentkezett nála...
RÜHFERTŐZÉS: MIKOR LEHETEK BIZTOS...
TISZTELT GÁL MONIKA DOKTORNŐ! AZ INFECTOSCAB KEZELÉS URÁN IS MÉG JÖNNEK KI KIÜTÉSEK, IGAZ, HOGY MÁR ALIG VISZKETNEK. A DOKTORNŐ ÍRTA.HOGY A...