Pikkelysömöröm van?

Tisztel Dr.Nő-Úr! 36 éves férfi vagyok. A problémám kb.1.5éve kezdődött. A makkom peremén piros folt jelent meg, majd még egy. Majd át terjedt az alatta lévő bőrrészre is, mintha a lenyomata lenne.Ezzel közel egy időben a végbélnyílásom körül és fentebb a farpofák között a farokcsont alatt is keletkezett valami, de ezt inkább éreztem, mivel látni nem láttam.Tehát égető, viszkető érzést éreztem. A péniszemen ezek a kellemetlen érzések akkor még nem voltak.Vettem canesten krémet, az nem használt, majd elmentem a bőrgyógyászhoz aki írt fel nekem valami gyógyszertári krémet ami segített is, addig amíg kentem. Abbahagyása után 1-2 héttel kezdett vissza jönni.Többször voltam vele bőrgyógyásznál, a diagnózis volt, gomba, pikkelysömör, herpesz.Kaptam gombára gyógyszert, szteroidos nem szteroidos krémeket. Mindegyik használt addig amíg kentem.Közben a nagylábujj körmömön is megjelent ilyen sárgás, pirosas, elváltozás, majd a jobb és bal kezem egy-egy ujján.Kértem beutalót a Semmelweis Egyetem Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Kliniká-ra ahol kivizsgáltak.De előtte mondták, hogy vizsgálatok előtt egy hónapig ne kezeljem semmivel. A vörös folt (mert ekkor már egybefüggő volt) kiterjedt a makkor 1/3-ra illetve hasonló alakzatban az alatta lévő bőrre és ezen területen meg is állt. Mintha a tükörképe lenne.Enyhén hámlott is, de a bőr nem tűnt száraznak, repedezettnek.Felülete sima volt.Ekkor már jelentkeztek az égő viszkető érzések. A vérvétel, kenet minták alapján nincs nemi betegségem, gombám.Legutóljára kaptam Betadin folyékony szappant és Boraxatum gyógyszertári krémet, amire azt mondta a Dr.Úr, hogy ez biztosan használ majd.Kérdeztem tőle, hogy időpontot kapok e? Nem mert ez biztos jó lesz.Hát nem lett jó. A kenőcs nem ért semmit, még átmenetileg sem.Tanácstalan vagy mit csináljak?

Dr. Bodnár Edina válasza külső nemi szerv bőrelváltozása témában

Valószínű hogy pikkelysömöre van, mely sajnos nem gyógyítható, csak tünetmentesíthető, ezért is tér vissza mindig. Kezelje szteroid krémmel.

Kérdés: 2012. december 18., 15:00 ;Megválaszolva: 2012. december 21., 20:20
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Voros foltok a penisz makkjan
Tisztelt Dr Ur/Holgy, A peniszem makkjan piros - enyhen - kiemelkedo voros foltok jelentek meg, nincs tarsulo fajdalom, sem valadekozas, sem kellemetlen...
Café au lait
Fejbőrön barna foltok
Piros tűhegynyi pontok a bőrön
Fábry szindróma?