Sebvakarás, bőrrák

Kedves Dr. Azért fordulok Önhöz mert mániákus sebvakaró vagyok, pattanás szúnyogcsípés vagy akármilyen sebről legyen szó képes vagyok akár 3-4 hónapig is vakargatni amíg meg nem látszik a helye. Lehet emiatt bőrrákom, vagy elrákosodhat ott valami? A lábamon az egyik régi sebem helyén észrevettem hogy elkezdett kérgesedni a bőr és hámlani ez adhat okot aggodalomra? Köszönöm előre is válaszát!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tóth Gyöngyi válasza sebvakarás témában

Tisztelt Kérdező!

Nem valószínű, hogy bőrrák fog kialakulni azon a területen amit vakar, de az állandó irritáció (vakarás) nem tesz jót a bőrnek, megvastagszik, elszíneződik és nagyon nehéz visszafordítani ezt a folyamatot, állandósulhatnak is ezek az elváltozások.

Kérdés: 2012. november 04., 23:41; Megválaszolva: 2012. november 05., 21:55
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Szeretném tudni hogy mi...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás
Bőrkiütések gyermeken