Extrém hajhullás

Kedves WebBeteg! Lassan 8 hónapja tartó hajhullásom van. Elején még csak pár száz hullott ki egy hajmosásnál, most már több mint 500. Elkezdtem még áprilisban egy a fodrászom által javasolt különleges samponnal, és hajtonik-kal ápolni a hajam, de csak rontott a helyzeten. Később Revalid-ot szedtem 3 hónapig. Az sem segített. Júliusban elmentem a körzeti bőrgyógyászatra, ahol két kérdés után megállapította az orvos, hogy hajgombám lehet. Az egyik kérdés az volt, hogy volt-e már a családomban, hasonló probléma, a másik meg, hogy van-e valami belső megbetegedésem. Én nem tudok, semmilyen belső bajomról, így mindkét kérdésre nem-mel válaszoltam. Felírt egy Micetal 10mg/g gél-t, és egy 1 rész Tinctura Capsici, 9 rész Spiritus Salicylatus-ból álló készítményt. Ez utolsót két hétig kellett használnom. Mivel ezek sem segítettek, ezért visszamentem a bőrgyógyászhoz, ahol vérkép vizsgálatra küldtek. A TSH szint volt magas. 6.72, a normális (0.3-4.2) helyett. Elküldtek Endokrinológushoz. Ez volt szeptember végén. A vérképem szerint az ATPO szintem 363 (normális: 0, 0-34, 0) . Ultrahang vizsgálaton megállapították, hogy a pajzsmirigyem be van gyulladva. Nagyon ő sem kérdezett semmit, de felírta a Letrox 50mg tablettát. Első héten fél, másodiktól már egész tablettát kell szednem. Többen mondták, az egyik nővér is, hogy nekik segített, és két héten belűl megszűnt a hajhullásuk. Én már 3 hete szedem, de semmi javulás, sőt még sajnos egy enyhe romlást is felfedezek, mert a kezdeti 5-600haj/hajmosás-ról most felmelkedett 6-700-ra a ki hullott hajak száma. Samponnak már egy ideje egy egyszerű Wu2-t használok, és kb 5 naponta mosok hajat.Hajam kb 30cm-es. A mosásokon kívül kb napi 50 hajszál hullik ki. Az orvos a kezelés megkezdése után 2 hónappal hív be kontrollra. Kérdéseim azok lennének, hogy ön szerint mi állhat a hajhullásom hátterében? Illetve, kihez forduljak, visszamenjek-e az endokrinológushoz, a kontroll ideje előtt?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Stehlich Gábor válasza hajhullás témában

Tisztelt Kérdező!

Látatlanul nehéz válasz adni az okra. Társulhat pajzsmirigy betegséghez is. A kezelés után nem rögtön szűnik meg a hajhullás. Ehhez legalább 4-5 hónapra van szükség.

Tisztelettel: Stehlich Gábor

Dr. Stehlich Gábor
Dr. Stehlich Gábor Bőrgyógyász, kozmetológus, allergológus
Kérdés: 2012. október 22., 19:46; Megválaszolva: 2012. október 24., 16:31
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
COVID utáni hajhullás
Örökletes hajhullás
Korai hajhullás
Tisztelt Doktornő! Fiam 18 éves. 4 hónapja kezdődött a hajhullása. Labort is csináltattunk, ami eltérés van, a TSH: 5,13 mU/L (0,4-3,7) ; AST: ...
Kemoterápia utáni ritka haj.
Tisztelt doktornő/doktor úr! 16 évesen kezdtem a kemót (heredaganat) és kb. 8 hónapig tartott. A kezelés után nem egészen egy hónappal nőtt ki a...
Arcszőr hullás
Tisztelt Cím! A problémám a következő lenne: Kb. 1 éve begyulladt egy fogam, amit aztán gyökérkezés követett. Egy ideig elvoltam vele, majd...