Sarjadzó sejtek

Tisztelt Doktor Úr! Édesanyámnál Miskolcon a Semmelweis Kórház gombalaborjában már többször tenyésztettek (bőrkaptarékból, nem tudom, hogy lehetne jobban leírni) , és mindig a "sarjadzó sejtek" kifejezés van írva a tenyésztés eredményeként. Viszont a bőrgyógyászok (a fent említett kórház SZTK részében) viszont ha ránéznek, azt mondják rá, hogy az nem gomba. (Édesanyám már végigcsinálta a kandia diétát is, és az sem segített.) Szedett rá gyógyszert, annak a nevére nem emlékszem, viszont később kapta a Nizoral-t ami úgy látszott, mintha használna. Viszont mivel a bőrgyógyászok azt írták a papírjára, hogy az nem gomba (hiába viszi a gombalabor eredményét a sarjadzó sejtek megnevezéssel) , ezért a háziorvos, nem írja már fel a Nizoral-t. Eleinte csak a sarkában voltak, (ő úgy írja le, hogy mintha tűkön járna, egy nagy tűpárnán lépkedne) most már viszont az arcán és a kézujjain is vannak. Magán orvosra sajnos nincs pénzünk, viszont a Nizoral receptköteles. Tisztelettel kérem, hogy segítsen, hogy mit tudnánk tenni, vagy itt Miskolcon hova fordulhatnánk. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza bőrgombásodás témában

Forduljon személyesen a Miskolci Kórház Bőrosztályához. Ha sarjadzó sejtek voltak kimutathatók a kenetben, akkor biztos van gombás fertőzése is.

Kérdés: 2012. augusztus 07., 11:53; Megválaszolva: 2012. augusztus 16., 23:05
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kórszövettani lelet értelmezése
K Ó R S Z Ö V E T T A N I L E L E T Beteg neve........: Józsefné Szalai Tünde Azonosító: 2021/006784 Születési dátum...: 1960.05.03 KBA......:...
Fehér foltok a péniszen
Lipóma eltávolítás
Bőrkiütések gyermeken
Belekaptam egy anyajegyben