• Foltos hajhullás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Nekem az a problémám, hogy nem régen szültem, most 4 hónapos a kisfiam és még mindig szoptatom. Azt vettem észre, hogy nagyon hullik a hajam, ami ebben az időszakban gondolom természetes, de én azért aggódom, mert nekem kopasz foltom is van a fejbőrömön a halántékomnál, mindkét oldalon, ott ahol a férfiak is kopaszodni szoktak. Nem tudom, hogy a szülés vagy a szoptatás okozhat e hormonzavart, ami miatt ilyen típusú az én hajhullásom. Nem szívesen hagynám abba a szoptatást, nem tudom, mi lenne a megoldás. Bőrgyógyászhoz elég e ha fordulok, vagy jelentkezzek be endokrinológiai szakrendelésre? Továbbá érdekelne, hogy vissza fog-e nőni a hajam, ott ahol most nincs, illetve várható-e nagyobb foltban hajvesztés?

        Dr. Gál Mónika válasza a hajhullás témában

        Kedves Kérdező! A szülés utáni 4 hónap környékén természetes ez a nagyfokú hajvesztés, ami gyakran ijesztő mértéket ölthet, viszont minden esetben visszafordítható. Ilyenkor annyira kifejezett lehet átmenetileg a hajvesztés, hogy akár kopaszságnak tűnhet. Türelemre van szükség ilyenkor, kb. 3 hónap alatt megáll és rendeződik a hajhullás.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 15., 10:45; Megválaszolva: 2011. november 22., 15:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés