labor eredmény

Tisztelt Doktor Úr! Laborvizsgálatomban az anti-foszfolipid autoantitestek részben a cardiolipin IgG/A/M értéke 47, 1 a cardiolipin IgG >120, a cardiolipin IgM 2, 1. A B2-Glikoprot – I.IgG/A/M >100, a B2-Glikoprot – I.IgG >100, a B2-Glikoprot – I.IgM 2, 1. Emellett az anti-nukleáris autoantitestek, és a rheumatod arthitis autoantitestek negatívak illetve a megfelelő tartományban vannak. Az általános laborban a süllyedés 26, a CRP 7, 4. A koleszterin 6, 28, a serum amilaz 25. A többi értékem jó. A süllyedés és a CRP kb. 1 ½ éve magasabb a normális értéknél. Ezért is volt az immunológiai vizsgálat. A fenti értékekre aspirin protectet kaptam. Kérdezni szeretném, hogy mennyire veszélyesek és mit jelentek, mire utalnak a fenti értékek? Mi a teendőm, hogy a normális értéken belül legyenek ezek az értékek, és mi lehet az oka ezeknek a kiugró értékeknek. Köszönöm mielőbbi válaszát. Judit

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szántó Antónia válasza a antifoszfolipid témában

Tisztelt Hölgyem, ezt úgy hívják, hogy antifoszfolipid antitest pozitivitás. Akkor hívják ezt antifoszfolipid szindrómának, ha valamilyen klinikai tünet (trombózis, embólia) vagy spontán vetélések társulnak hozzá. Ha ilyen nincs, akkor tényleg elég az Aspirin. Nem tudja befolyásolni ezeket az értékeket, lényeg, hogy járjon kontrollra és szedje a gyógyszereket. Üdvözlettel,

Kérdés: 2011. október 21., 19:45; Megválaszolva: 2011. október 24., 10:38
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
oltási tanács kérése COVID-dal...
Tisztelt Doktornő! A nevem Stvorecz Adrián, a COVID-19 elleni oltóanyagokkal kapcsolatban szeretném kikérni az Ön véleményét! Állapotomról azt...
Gyógyító vizualizáció...
Hasi fájdalom gyengeség fejfájás
Autoimmun betegség a koronavírus...
Laborlelet