• Ujjak zsibbadása hidegre

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor úr / Doktornő! A problémám a következő: ha akár a legcsekélyebb mértékben is hidegérzetem van (tehát lehet 20 fokban is, ha nem vagyok megfelelően öltözve, illetve úgy is jelentkezik, ha nem is érzem úgy, hogy fázom), a kezemen az ujjaim olyan mértékben zsibbadnak, hogy nem tudok velük fogni, kiesnek a kezemből a tárgyak. Ilyenkor a körmeim enyhén be is lilulnak, egy idő múlva pedig kivörösödnek az ujjvégeim, és mintha égetnének. Az intenzív tornáztatás, hosszú ideig tartó mozgatás sem segít ezen semmit, csak a meleg, de az szinte azonnal elmulasztja. A lábamon nem jelentkeznek ilyen tünetek. A kérdésem az lenne, hogy ez lehet-e érszűkület, vagy esetleg más oka van...? Egyébként a vérképem tökéletes, fogamzásgátlón kívül gyógyszert nem szedek, napi 2-3 teán kívül nem fogyasztok koffeint, nem dohányzom, nem iszom alkoholt. Sajnos a vérnyomásom kissé magas (135/90 körül), nem tudom, ez mennyire lehet az oka. Előre is köszönök bármiféle segítséget! Üdvözlettel: K. Anna

        Dr. Szántó Antónia válasza a Reynaud-szindróma témában

        Kedves Anna! A panaszai Raynaud-jelenségre típusosak. Ez valószínűleg nem érszűkület, inkább érgörcs, ami melegben oldódik. Egy kapillármikroszkópos vizsgálatot azért érdemes lenne elvégeztetni, de ne aggódjon. Üdvözlettel,


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. szeptember 01., 11:12; Megválaszolva: 2011. szeptember 03., 17:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés