Raynaud szindrómával járhat a tünetek?

Üdvözlöm! 3 éve diagnosztizálták nálam a Raynaud szindrómát! Tavaly voltam utoljára immunológiai vizsgálaton ahol nem társult egyéb autoimmun betegség! Annyit írtak a leletemre, hogy szisztematizálódott! Azóta is szedem a kötelező gyógyszereimet Sp 54, Astrix? B vitamin komplex, Chinotal! Viszont az elmúlt másfél hónapban jelentkeztek számomra kellemetlen dolgok a testemen! Reggelente be merevednem a sarkaim, merev az arcom az ajkamat sem tudom úgy ki nyitni ahogy szeretném!, Amikor lépcsőznöm kell a 6.-odik lépcsőfoknál már alig bírok lépni nehéznek érzem lábaimat gyors szívdobogást tapasztalok! Foltok jelenek meg a bőrömön aztán 2-3 nap és el halványulnak! Étvágytalan lettem érzékeny a fényre! A beleimet is sok problémám van! Hol napokig tartó szék rekedés ami másfél hétig is el tart, hol erős hasmenésem van és utána újra székrekedés! Beszéd zavart is tapasztaltam! A börömön pedig erős viszketés is jelentkezik! Ezek mind a Raynaud szindróma okozza? Rendszeresen szedem a gyógyszereimet változatosan étkezem bő folyadékot viszek be szervezetembe!, De legtöbbet gyümölcsöt fogyasztok mert azt könnyeben meg tudom rágni és emészteni nem vagyok utána rosszul! Könnyebben le tudom nyelni! Köszönöm szépen ha válaszol és tud nekem tanácsot adni! üdvözlettel Házi Jánoné

Dr. Földi Ildikó válasza Raynaud-szindróma témában

Kedves Kérdező! Csak azt tudom tanácsolni, mihamarabb menjen vissza az Önt gondozó immunológushoz, mert elég sok és kifejezett új tünet jelent meg, mindenképpen tisztázni kell, nem-e egy másik immunológiai betegség is(pl systemás sclerosis) kialakult Önnél. Ennek tisztázásához újabb vizsgálatok, a kezeléshez újabb gyógyszerek szükségesek.

Megválaszolva: 2012. október 27.

Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek

Ráncos ujjbegyek lehetnek autoimmun...
T. Doktornő! Alapesetben kicsit ráncosak az ujjbegyeim. Alapból hidegebbek a kezeim, Raynauld szindrómát diagnosztizáltak (tipikus Raynauld jelenség nem volt...
Raynaud szindroma
Tisztelt Doktor úr! Megállapitották nálam a raynaud szindromát! Az lenne a kérdésem, hogy már több, mint egy éve probálkozunk a teherbeeséssel, esetleg össze...
Raynaud syndroma gyanu
Tisztelt Dr. Nő/Úr! Több éve már, hogy kéz, illetve láb ujjaim hidegek, lilulnak, évszaktól függetlenül ez napi szinten megvan nálam. Talpamat többször...
Ujjak zsibbadása hidegre
Tisztelt Doktor úr / Doktornő! A problémám a következő: ha akár a legcsekélyebb mértékben is hidegérzetem van (tehát lehet 20 fokban is, ha nem vagyok...
Elkékült körmök
Az ujjaimon a körmök napközben időszakonként elkékülnek, hidegek? Raynaud szindrómám van, de ez nemezzel egyszerre jelentkezik. Itt nem fehéredik le először...
Kézújj betegsége
Jóestét kívánunk Dr. Bene Orsolyánakszeretnénk a segítségét kérni. Unokaöcsémnek aki 17 éves fiú tél elejétől mindíg fázott a kezén az ujjai. Még az iskolában...