Autoimmun eredmény

Kedves Doktor Ur/No! Segitseget szeretnek kerni! 2 veteles utan szuletett a kislanyom, majd szules utan ismet volt 2 vetelesem. Most kivizsgalas alatt allok. Keszen lett az autoimmun panelom. Nem ertek hozza, de van benn nehany elteres. Nem az egeszet irom le, mert eleg sok, csak a nagyobb eltereseket emelem ki. "ANA es ENA pozitiv! Vannak meg egyeb elteresek, de azok nem jelentosek, egyedul az Scl-70 elleni antitens erteke magas, mert nekem 52 az ertek es 0 es 25 kozott van a referencia tartomany, valamint a Nukleoszoma elleni AT ertek nalam 184, 5 es 0 es 20 kozott van a referencia tartomany. ASCA IgG nekem 15.7 az ertek, es 0 es 10 kozott van a referencia tartomany, valamint ASCA IgA nalam 42, 5 az ertek, es 0 es10 kozotti van a referencia tartomany. A Hiszton elenni antitest nekem 56 az ertek, es 0 es 40 kozott van a referencia tartomany." Kerem segitseget. Tudom, hogy szemelyes talakozas es a teljes eredmeny nelkul nem tud felvilagositast adni, de most nagyon megijedtem, hogy lehet, hogy beteg vagyok, bar semmi tunetem nincs, csak egy rutin vizsgalat eredmenyekent derult ez ki, valamint attol is felek, hogy emiatt lehet e kisbabam. Koszonom szepen!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Szántó Antónia válasza autoantitest témában

Kedves Kérdező,

ha tényleg semmi tünete nincs, akkor egyelőre nem beteg. De tünetmentesen is állhatnak ezek az eltérések a vetélések hátterében. Ezek alapján, ha gyermeket szeretne, akkor kis dózisú szteroidot el kell kezdenie szedni. Egy hétig 16 mg-ot majd tartósan 8 mg-ot javasolnék a terhességnek legalább a közepéig, de akár az egész terhesség során is. Nem tudom, ki javasolta ezt a vizsgálatot (ez NEM RUTIN vizsgálat! ) , de a részleteket és a további kontrollokat vele kell majd megbeszélnie.

Üdvözlettel,

Kérdés: 2011. június 02., 00:12; Megválaszolva: 2011. június 04., 17:29
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Mit jelent?
Tisztelt Doktor/doktornő! Sajnálatos/vagy nem? / tévedés miatt EMA vizsgálat helyett a véremet ENA vizsgálatra küldték ahol eltérés az SS-A...
Ízületi fájdalmak, ASO latex...
Autóimmun beteg covid vakcina
Cronh beteg vagyok, ajánlja-e...
oltási tanács kérése COVID-dal...