• ANA ENA panel

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő! Gyomorpanaszok miatt forultam orvoshoz. A vérképemben nem volt eltérés, de több ivzsgálatot is csináltak, amelyen a következő eltérések voltak. Szíves segítségét kérem, hogy mi okozhatja ezeket az eltéréseket és hogy milyen irányban kellene folytatnom a vizsgálatokat. Az eltérések: IgE: 83,52 SmD AAT pozitív SS-A/Ro52 AAT ++++ pozitív SS-A/Ro60 AAT ++ pozitív SS-B/La AAT + pozitív Alkaikus foszfatáz 80 Amylase 89 Reumafaktor 31,7 Segítségét előre is nagyon köszönöm! Üdvözlettel:

        Dr. Szántó Antónia válasza a ANA panel, vérkép témában

        Kedves Kérdező, Nem tudom, hogy mi mást említett még a gyomorpanaszok mellett, ami miatt levették ezeket a szerológiai vizsgálatokat. Mindenesetre, ha szem- és szájszáradása nincsen, akkor egyelőre nincs jelentősége ezeknek a leleteknek. Ha viszont legalább az egyiket érzi, akkor Sjögren-szindróma merül fel, ez esetben személyesen kell vizsgálatra jelentkeznie egy immunológusnál.


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. április 14., 13:48; Megválaszolva: 2011. április 18., 09:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés