Miért lehet magas a vérsüllyedésem? (90körül van)

1999-ben nőgyógyászati (bartholini) cisztával műtöttek. Akkor vették észre, hogy 90 körül van a vérsüllyedésem.Teljes góckutatást végeztek, belgyógyász-hematológus főorvoshoz jártam kb.1évig.Szinte mindenhol jártam, a véremet Debrecenben is vizsgálták.Sehol sem találtak semmit. Aztán belefáradtam az orvosokhoz való járkálásba.3éve diagnosztizáltak a gerincem végén egy dermoid cisztát, amit tavaly májusban el is távolítottak.Nyitott sebbel kezeltek, nagyon hosszú volt a gyógyulási folyamatom. Azóta nézettettem a vérsüllyedésemet, ami még mindig 90 körül van. A sebész főorvos, aki műtött azt mondta, hogy ettől a ciszta eltávolítástól már nem lehet ennyire magas.Valamit említett az agyalapi mirígyekről, de ez ugye nem az ő szakterülete.Tehát 10 éve vették észre, hogy ennyi a vérsüllyedésem.Semmi bajom nincs, kivéve a derék fájást, ami a dermoid ciszta rosszalkodása óta áll fent időnként. Azt tudom még elmondani, hogy vas hiányos és vérszegény vagyok.Ezen kívül másról nem tudok.Nagyon szeretnék választ kapni erre a kérdésemre, hiszen lassan a párommal gyermeket is szeretnénk.E mellett a magas vérsüllyedés mellett viszont nem merünk rá vállalkozni, nehogy rendellenesen jöjjön világra, már ha teherbe tudnék egyáltalán esni. Minden egyéb vérképem normális értékeket mutat. Előre is köszönöm a segítséget.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza magas süllyedés témában

Kedves Kérdező!

Immunológiai szakrendelést javaslok felkeresni, ha ott még nem járt.Elképzelhető, hogy valamilyen immunológiai rendellenesség okozza a problémát.

Kérdés: 2011. március 11., 21:01; Megválaszolva: 2011. március 15., 11:17
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Ízületi fájdalmak, ASO latex...
Autóimmun beteg covid vakcina
Cronh beteg vagyok, ajánlja-e...
oltási tanács kérése COVID-dal...
Gyógyító vizualizáció...