Emelkedett Bazofil a vérképben

Tisztelt Doktornő, a véreredményemben 3 éve magas a Bazofil granulocita (1.2 ; 1.4 ; jelenleg 2 értékű) . A házi orvos szerint az össz vérképem nézve ne foglalkozzak vele. Több mint 10 éve áll fent nálam raynaud szindróma, sosem vizsgáltattam ki az okát. A családban anyukámnak. mamámnak rheumatoid arthritis betegsége van/volt. Nagynénémnek scelodermája van. A pajzsmirigy vérvételi eredményem rendben van. Olvastam, hogy autoimmun betegségekkel összefügghet a Bazofil. Az emelkedett bazofil számmmal milyen irányban kellene magam Ön szerint kivizsgáltatni? A vérképben (átlag vérkép) mely értékek köthetőek az autoimmunhoz?

Dr. Keszthelyi Zsuzsanna válasza témában

CKedves Asszonyom!

Köszönöm a kérdését. A basophyl értéknek, önmagában nincs semmi kórjelző értéke. Azonban, ha extrém magas az értéke, akkor igen. Még nem láttam nagyon magas értéket.

Ezt nem szükséges kivizsgáltatni. Nem hallottam még, hogy összefüggésbe hozható az autoimmun betegségekkel.

Ha van, vagy lesz panasza, akkor érdemes foglalkozni ezzel, jelenleg az a fontos, hogy nem beteg.

Természetesen, ha van, vagy a későbbiekben lenne kérdése, írjon nyugodtan.

Dr. Keszthelyi Zsuzsa

Kérdés: 2022. november 11., 09:29; Megválaszolva: 2022. november 11., 10:27

Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek

Seropositiv rheumatoid arthritis k.m.n....
Tisztelt Doktornő! Bár 2015-ben diagnosztizálták nálam a fenti betegséget, csak nemrég jutott tudomásomra, hogy tartós betegség esetén...
Autoimmun betegség fennállása
Kedves Doktornő! 2022. májusában kevés folyadékot találtak a szívburokban, ami nem volt gyulladásos. Tüneteim nem voltak, kisebb fokú...
Labor eredmény
Kedves Doktornő! Szeretném a segítségét kérni,az alábbi lelet értelmezésében. Köszönettel: Biba Jánosné
Autoimmun betegség?
Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi laborlelet utalhat-e valamilyen autoimmun betegségre? (Jobb bordaív alatti fájdalom miatt vizsgálnak.) ANF...
Ízületi fájdalmak, ASO latex...