Emelkedett Bazofil a vérképben

Tisztelt Doktornő, a véreredményemben 3 éve magas a Bazofil granulocita (1.2 ; 1.4 ; jelenleg 2 értékű). A házi orvos szerint az össz vérképem nézve ne foglalkozzak vele. Több, mint 10 éve áll fent nálam raynaud szindróma, sosem vizsgáltattam ki az okát. A családban anyukámnak. mamámnak rheumatoid arthritis betegsége van/volt. Nagynénémnek scelodermája van. A pajzsmirigy vérvételi eredményem rendben van. Olvastam, hogy autoimmun betegségekkel összefügghet a Bazofil. Az emelkedett bazofil számmmal milyen irányban kellene magam Ön szerint kivizsgáltatni? A vérképben (átlag vérkép) mely értékek köthetőek az autoimmunhoz?

Dr. Keszthelyi Zsuzsanna válasza témában

CKedves Asszonyom! Köszönöm a kérdését. A basophyl értéknek, önmagában nincs semmi kórjelző értéke. Azonban, ha extrém magas az értéke, akkor igen. Még nem láttam nagyon magas értéket. Ezt nem szükséges kivizsgáltatni. Nem hallottam még, hogy összefüggésbe hozható az autoimmun betegségekkel. Ha van, vagy lesz panasza, akkor érdemes foglalkozni ezzel, jelenleg az a fontos, hogy nem beteg. Természetesen, ha van, vagy a későbbiekben lenne kérdése, írjon nyugodtan. Dr. Keszthelyi Zsuzsa

Megválaszolva: 2022. november 11.

Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek

Nyelőcső szükület 4 éves gyermeknél
Kedves Doktornő! Unokáink 4 éves, fiú és januárban hideg zsiroldoba kortyolt bele. Kórházban volt közel 2 hónapig sebes, felmarodott nyelőcsővel. Időközben...
Véres Széklet?
Tisztelt Dr. Úr! Olyan problémával fordulok Önhöz, hogy mostanában párszor volt véres székletem. Az első véres székletem 4éve volt egyszer, akkor nem...
Sibo, fogyás
Tisztelt dr. Plósz János! írtam már korábban Önnek. 4 éve nagyon sok protonpumpagátlót szedtem, utána kezdődött napi 8-10 vizes hasmenés folyamatos fogyás a...
Arckoponya Ct fül orr gégészeti...
Tisztelt Dr Úr! Gyermekkoromban arcüreggyulladások, orrpolyp, felsőléguti panaszok miatt kétszer műtöttek: FESS, majd septumplastica, kétoldali mucotomia,...
Koponya és a kisagy-hídszöglet MR...
Tisztelt Doktor Úr! Bal oldali vissza-visszatérő fülzúgással indultam FOG szakrendelésre. Orrsövényferdülésen kívül mindent rendben találtak. Beutaltak labor,...
Jobb térd probléma
Tisztelt Doktor Nő! Jobb térdemet érte kb 2 éve egy baleset, ami által egyre jobban nyilal a térd kalácsom alatti terület. 2 orvosnál már jártam, akiktől...