Autoimmun betegség fennállása

Kedves Doktornő! 2022. májusában kevés folyadékot találtak a szívburokban, ami nem volt gyulladásos. Tüneteim nem voltak, kisebb fokú végtagfájdalom. Majd bal oldalon a bordaívnél és a hát bal felső részénél szúró, nyomó fájdalmat éreztem, ami június óta is fennáll. Autoimmun vizsgálatok irányába küldött tovább a kardiológus. Ennek most lett meg az eredménye. Több érték is érték, szeretném kérdezni, hogy mire utalhatnak? Az szakorvoshoz csak későbbre kaptam időpontot kontrollra. Köszönettel!

Dr. Puskás Réka válasza immunológiai vizsgálat lelete témában

Kedves Kérdező!

A lelete enyhe autoimmunitást mutat, mérsékelt gyulladásos aktivitással. Nem negatív, de nem is nagyon pozitív. Nincs oka az ijedtségre. De pontos diagnózist sem lehet mondani a lelet alapján.

Nyugodtan várja meg az időpontját és ne mulassza el a megjelenést sem.

Üdvözlettel, Puskás Réka

Kérdés: 2022. november 07., 09:47; Megválaszolva: 2022. november 17., 19:31
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Seropositiv rheumatoid arthritis k.m.n....
Tisztelt Doktornő! Bár 2015-ben diagnosztizálták nálam a fenti betegséget, csak nemrég jutott tudomásomra, hogy tartós betegség esetén...
Emelkedett Bazofil a vérképben
Tisztelt Doktornő, a véreredményemben 3 éve magas a Bazofil granulocita (1.2 ; 1.4 ; jelenleg 2 értékű) . A házi orvos szerint az össz vérképem...
Labor eredmény
Kedves Doktornő! Szeretném a segítségét kérni,az alábbi lelet értelmezésében. Köszönettel: Biba Jánosné
Autoimmun betegség?
Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi laborlelet utalhat-e valamilyen autoimmun betegségre? (Jobb bordaív alatti fájdalom miatt vizsgálnak.) ANF...
Ízületi fájdalmak, ASO latex...