• Salazopyrin tartós szedése.

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Tisztelt Dr.Nő! Egy éve reuma arthitist állapítottak meg nálam. Salazopyrint szedek 2x1 naponta. Azt szeretném kérdezni, hogy a salazopyrin tartós szedése milyen hatással lehet a szervezetre? Vagy miként lehetne azokat csökkenteni.

        Dr. Puskás Réka válasza a salazopyrin témában

        Kedves Kérdező! A Salazopyrinnek nincs túl sok mellékhatása, de tartósan szedve azért néha jelentkezik. Természetesen, mint minden gyógyszer, hat a májra, vesére, vérképző rendszerre is. A tartós kezeléssel járó kockázatok mégis általában meghaladják a betegség kezeletlenül hagyásának kockázatait, ezért érdemes ezt kockáztatni. Az esetleges mellékhatásokról beszéljen háziorvosával, vagy az önt kezelő szakorvossal, hogy az aggodalmait eloszlathassák. A rendszeres ellenőrzések során úgyis figyelik, hogy jelentkezik-e mellékhatás és szükség esetén módosítják majd a kezelését. sajnos ennél konkrétabb választ nem tudok adni a kérdésére, ezt inkább a kezelőorvosai tudják megtenni. Üdvözlettel, Puskás Réka

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2018. augusztus 22., 08:54; Megválaszolva: 2018. augusztus 29., 19:51

      • Kérdések és válaszok a témakörben: