Vitaminok az autoimmun betegségben

15 éve autoimmun beteg vagyok. Sle a diagnózis.4 évig szedtem a Delagilt, amit egy gyomorfekély miatt orvosom javaslatára abbahagytam, azóta nem szedem. A gyomromnál refluxot találtak, emiatt szedek rendszeresen Nexiumot. 8 éve és 1 éve lábtrombózisom volt, emiatt Warfarint szedek, és II.fokozatú kompressziós harisnyát hordok.15 éve szedek Xanax-ot is. A kérdésem az, hogy szedhetek-e vitamint, nem zavarja-e a vérhígítót, ill.az autoimmun betegséget? A háziorvosom D-vitamint és C-vitamint ajánlott. A C vitaminom Acerola kivonat természetes C vitaminnal. A D vitamin, D3 (2000 NE) .Ezt szeretném megtudni, hogy ezek a vitaminok rossz hatással lehetnek-e a szervezetemre, esetleges kölcsönhatásba lépve a többi gyógyszeremmel. Köszönettel: R Antalné

Dr. Tomonkó Magdolna válasza vitaminok témában

Kedves Kérdező!

Nem gondolom, hogy bármi probléma származhatna a C és D vitamin szedéséből. A véralvadásgátló gyógyszer hatását egyedül a K vitamin befolyásolja, erről kezelőorvosa nyilván felvilágosította, a betartandó diétát is (remélem) megbeszélte Önnel. Az SLE-t sem befolyásolják ezek a vitaminok.

Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2014. május 28., 14:52; Megválaszolva: 2014. május 30., 23:57
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Seropositiv rheumatoid arthritis k.m.n....
Tisztelt Doktornő! Bár 2015-ben diagnosztizálták nálam a fenti betegséget, csak nemrég jutott tudomásomra, hogy tartós betegség esetén...
Emelkedett Bazofil a vérképben
Tisztelt Doktornő, a véreredményemben 3 éve magas a Bazofil granulocita (1.2 ; 1.4 ; jelenleg 2 értékű) . A házi orvos szerint az össz vérképem...
Autoimmun betegség fennállása
Kedves Doktornő! 2022. májusában kevés folyadékot találtak a szívburokban, ami nem volt gyulladásos. Tüneteim nem voltak, kisebb fokú...
Labor eredmény
Kedves Doktornő! Szeretném a segítségét kérni,az alábbi lelet értelmezésében. Köszönettel: Biba Jánosné
Autoimmun betegség?
Szeretném megkérdezni, hogy az alábbi laborlelet utalhat-e valamilyen autoimmun betegségre? (Jobb bordaív alatti fájdalom miatt vizsgálnak.) ANF...