Vitaminok az autoimmun betegségben

15 éve autoimmun beteg vagyok. Sle a diagnózis.4 évig szedtem a Delagilt, amit egy gyomorfekély miatt orvosom javaslatára abbahagytam, azóta nem szedem. A gyomromnál refluxot találtak, emiatt szedek rendszeresen Nexiumot. 8 éve és 1 éve lábtrombózisom volt, emiatt Warfarint szedek, és II.fokozatú kompressziós harisnyát hordok.15 éve szedek Xanax-ot is. A kérdésem az, hogy szedhetek-e vitamint, nem zavarja-e a vérhígítót, ill.az autoimmun betegséget? A háziorvosom D-vitamint és C-vitamint ajánlott. A C vitaminom Acerola kivonat természetes C vitaminnal. A D vitamin, D3(2000 NE).Ezt szeretném megtudni, hogy ezek a vitaminok rossz hatással lehetnek-e a szervezetemre, esetleges kölcsönhatásba lépve a többi gyógyszeremmel. Köszönettel: R Antalné

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Tomonkó Magdolna válasza a vitaminok témában

Kedves Kérdező! Nem gondolom, hogy bármi probléma származhatna a C és D vitamin szedéséből. A véralvadásgátló gyógyszer hatását egyedül a K vitamin befolyásolja, erről kezelőorvosa nyilván felvilágosította, a betartandó diétát is (remélem) megbeszélte Önnel. Az SLE-t sem befolyásolják ezek a vitaminok. Üdv: dr Tomonkó Magdolna

Kérdés: 2014. május 28., 14:52; Megválaszolva: 2014. május 30., 23:57
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Gyógyító vizualizáció...
Hasi fájdalom gyengeség fejfájás
Autoimmun betegség a koronavírus...
Laborlelet
Sjörgen szindróma
Tisztelt Doktornő! Édesanyámnak a Sjörgen szindrómara utaló tüneti vannak.Szem-száj es hülyejszárazság,kéz,ujj izületi fájdalom,melyet szokott...