Immunológus

25 éve vagyok RA beteg! Minden gyógyszeren ami a betegségemhez szükséges túl vagyok! Jelenleg biológiai terápiába részesülök (ENBREL) azóta izületeim "rendben" vannak 2 éve! Sajnos az immunrendszerem rosszabb lett! Szinte havonta-kéthavonta léguti megbetegedésem van! Tüdő gyulladás, mellhátya gyulladás, gége gyulladás ez mind magas lázzal jelentkezik! A kérdésem: az alkalmazott vitaminok mellett hogyan tudnám kivédeni! Családban élek, náluk jelentkezik valamilyen léguti fertőzés, az én szervezetem, azonnal a fentebb említett módon reagál!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Puskás Réka válasza reumatoid artritisz témában

Kedves Kérdező!

Sajnos, a biológiai terápia rontja az immunrendszer reakcióképességét, ahogy a mellé szedett DMARD gyógyszer, esetleg alkalmazott szteroid is. Emiatt gyakoribb, hogy a banális fertőzéseket nem tudja a szervezet kivédeni és súlyosabb tüneteket, megbetegedéseket okoznak. Vitaminok, immunerősítők, esetleg antioxidánsok valamennyit segíthetnek, azonban ezek hatása tudomásom szerint nem igazolt.

Védőoltások segíthetnek néhány kórokozó hatékonyabb leküzdéséhez. Mindenképpen konzultáljon erről kezelőorvosával.

Üdvözlettel,

Puskás Réka

Kérdés: 2013. október 04., 07:57; Megválaszolva: 2013. október 08., 16:07
Kérdések és válaszok: Autoimmun betegségek
Biológiai terápia
Üdvözlöm! 2015 március óta küzdök a betegségemmel (RA) . A gond annyi lenne, hogy most vették el a medrolt, de a bázisterápiás szert folytatnom...
Immungyengítő szedése mellett...
Tisztelt Dr Nő/ Úr! Rheumatoid arthritisem van, amelyre a legkisebb hatóanyagú metoject injekciót és heti 3 szem folsavat szedek. Az értékeim...
reumatoid arthritis
Kedves Puskás Réka Köszönöm válaszát, ma vettek újra labort immunnal együtt, de egy áprilisi leletemben az R0-52 +++ pozitív volt de semmi de semmi...
reumatoid artitisz
Tisztelt Doktor úr! Az lenne a kérdésem, hogy az artitisz kezeléséhez feltétlenül kell e a szteroid? Nekem volt candida fertőzésem és 3 évig...