• Autoimmun betegség lehet?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Weborvos! A kérdésem összetett. Különböző tüneteim vannak egy-két éve. Néha napjában többször is megszédülök, de vannak időszakok,amikor csak hetente párszor. A kezem sokszor remeg és gyengének érzem magam. Általánosságban a szédülésekkor elhomályosul minden, felmegy a pulzusom és elgyengül a lábam. Van,hogy elesek. Mostanában, főleg lefekvés után, de van hogy napközben is, test szerte rángatóznak az izmaim. A kezem, a lábam, a hátam, hasam, nyakam, stb. Voltam neurológián, azt mondták a fáradtságtól van, de nem vizsgáltak meg, csak beszélgettünk. A pajzsmirigyem enyhén alul működik, most vették észre, kaptam hormont, de még nem mertem bevenni. A hajam csomókban hullik, a véreredményeken semmi kóros nem látszik, nem vagyok cukros sem. Az utóbbi időben a gyerekek miatt gluténmentes diéta van, én is azt eszem, azóta nem hullik annyira a hajam és fogytam 9 kg-ot. A kisfiam szintén pajzsmirigy problémás /7 éves/, és valószínűleg lisztérzékeny, bár minden teszt negatív lett, mégis, ha kap glutént, pár nap múlva véres a széklete. A nagyapám 20 éve, hogy meghalt, és állítólag sclerozis multiplex-es volt, de azt mondta nekem az ideggyógyász, hogy nem lehetett az, mert azt már fiatalon felfedezik és nem 60 évesen mint a nagyapámnál /aki szintén pajzsmirígy beteg volt/. Pedig annak idején ezt írták az orvosi papírjaira. Először csak leesett a gázpedálról a lába, aztán két hónap alatt teljesen lebénult, és közben úgy rángatózott az összes izomzata szünet nélkül, ahogy nekem szokott lefekvés után. De nekem egy pár perc után leáll, neki nem állt le, és elsorvadt. A tudata és az esze végig ép maradt. A kérdésem, hogy érdemes lenne e immunológiára beutalót kérnem e a körzeti orvosomtól és ha igen, milyen indokkal? Mindkét gyermekem értelmi fogyatékos hivatalosan, a fiam autista, a lányom elmúlt 5 éves és nem tud beszélni, de ezen kívül teljesen okos és önálló. Mindketten nagyon soványak sajnos. Lehetséges, hogy a nagyapám sm-es lett 60 évesen? Én lehet az vagyok? Köszönö

        Dr. Szántó Antónia válasza a autoimmun témában

        Tisztelt Hölgyem, ezek a tünetek nem utalnak autoimmun betegségre. A pajzsmirigy hormont kezdje el szedni. Ha lisztérzékeny lenne és gluténmentes diétát tartana, attól híznia kellene, nem fogynia. Szerintem biztosan nagy lelki terhet jelentenek a beteg gyermekek problémái, emiatt lehet, hogy szakember (pszichiáter) segítségét is kellene kérnie. Ideggyógyász nem vagyok, az sm-ről nem szívesen nyilatkozok, de szerintem arra sem jellemzőek ezek a tünetek. Üdvözlettel,


        Dr. Szántó Antónia
        belgyógyász-immunológus

        Dr. Szántó Antónia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. november 21., 00:15; Megválaszolva: 2011. november 22., 11:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés