Allergiás asztma

Üdvözlöm! Két hete kaptam allergiás asztmára gyógyszereket (poratka allergia): Alvesco spray napi 2x aztán egy hét után napi 1x, Montelukast Sandoz tabletta, Desloratadine Teva és ha esetleg befulladnék Ventolint fújjak. Ezek mellett kaptam inhaláló készüléket Salvus vízzel, napi 2x kell. A fül-orr gégész pedig még előtte felírt Flutirin sparyt, mert nagyon duzzadt volz az orr nyálkahártyám. Egészen idáig kezdtem jobban lenni, ma azonban ismét sóhajtozva, mély levegőt kell vegyek. Lehetséges, hogy a 3 napja nem használt Flutirin az oka? Az orrom is elkezdett folyni, bár lehet nátha. A kérdésem az lenne, hogy fog ez javulni, vagy csak rosszabbodik és örökké ezzel a nehézlégzéses, sóhajtozós légzéssel kell éljek? Rohamom még nem volt, a Ventolint igy nem használom (a szívem miatt sem nagyon javasolták) így az Alvescot fújom többször ha úgy érzem. A légzésfunkcióm 98%os. Esetleg tud javasolni valami jobb megoldást? Köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza nehézlégzés témában

Kedves Kérdező!

Állapota rosszabbodásának vírusfertőzés is lehet az okozója, de poratka allergiája is erősödhetett. Az allergia, és aszthma változékony betegség, hosszú ideig tünetmentes lehet, de sok tényező felboríthatja az egyensúlyi állapotot. Ilyenkor a gyógyszerek adagjának átmeneti emelése, a Ventolin napi többszöri használata segít. Amennyiben állapota nem javul, kérje tüdőgyógyásza segítségét!

Üdvözlettel:

Kérdés: 2014. december 21., 19:23; Megválaszolva: 2014. december 28., 21:09
Kérdések és válaszok: Asztma
Emfizéma panaszok
Richárd vagyok 25 éves 175 cm és 82 kg. Az utóbbi egy évben fogytam 15 kg-mot (lelki okokból is mert meghalt a nagymamám) illetve nagyon igyekszem...
Általanos k
Spirometria eredmény
Asztma lenne!?
Jó napot! Régóta fennálló nehézlégzésem van, amit a meglévő pánikbetegsegnek tudtam be eddig. Viszont egyre inkább nehezen kapok levegőt ami...
Van e asztmám