• Allergia, ételintolerancia vagy valami más?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! Évekkel ezelőtt tapasztaltam, hogy azok az élelmiszerek, melyekben kókuszlé található, -1-2 órával fogyasztásuk után- rosszullétet eredményez. Önmagában a kókusz nem, de folyékony állapotban gondot okoz. Tegnap este azonban újra ittam kókuszlevet, ekkor jött elő újra a baj. (Az ananászra gyanakodtam sokáig de most bebizonyosodott, hogy a kókusz miatt vagyok rosszul, a héten 2-szer is ittam más-más formában és mindkétszer rosszul lettem) Igaz, nem dagad fel a szám, torkom és nem is lesznek kiütéseim azonban valamiféle belső fájdalom jelentkezik, mely inkább hátfájásra hasonlít, közben ráz a hideg és állandóan mozgatnom kell a lábam. (ebből gondolom, hogy biztos van valami fájdalmam, amit csak körülírni tudok) Valami hasonló lehet az epegörcs is, (bár még nem volt, inkább csak rosszulléteim nehéz ételektől) vettem rá be Cholagol oldatot, mely annyit enyhített a tüneteken, hogy eltudtam végre aludni. Mit tegyek, hogy fény derüljön mi okozza a problémát? Ha valami folytán újra előjönnének ezek a tünetek -akár más ételek fogyasztása esetén- mit kell tennem, hogyan semlegesítsem ezt az allergiás reakciót? Várom válaszát!

        Dr. Csáki Csilla válasza a kókusz allergia témában

        Kedves Kérdező! Szükséges lenne egy részletes kivizsgálás ételallergia és egyéb allergiák irányában, csak az a kérdés, hol talál olyan szakrendelést, ahol a kókuszallergiát vizsgálni tudják. A kókuszt Magyarországon jellemzően nem vizsgáljuk, de az ismert, hogy keresztallergiaként megjelenhet nyírfa, mogyoró, dióallergiásoknál. Ezt biztosan meg tudják nézni Önnél. Ha nem találnak semmit, akkor allergia nem valószínű és akkor tovább kellene lépni a kivizsgálással gasztroenterológia, emésztési zavar, epebetegség keresése irányában. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. július 23., 19:07; Megválaszolva: 2011. július 25., 17:17

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés