• Curam Duo

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Dr ur/nő! Olyan kérdésem lenne,hogy ugy március elején idén elkapott egy megfázásos betegség ,ledöntött a lábamról 39 fokos láz stb. A háziorvosom CURAM DUO tablettát irt fel nekem rá. A szedésének ötödik napján allergiás bőrkiütések lepték el a testemet .Kórházba is mentem vele kb 4 napig tartott, 3 napig intenziven.Minden este injekciós kezelést kaptam rá a kórházi orvosi ügyeleten. Azt mondták nagy valószinüséggel Penicilin allergia. Kérsésem az ,hogy régen is szedtem antibiotikumot penicilin tartalmut is tudtommal. Soha nem volt mégse kiütésemem tőle, allergiám rá.Más orvos azt mondta a 3 dik napon ,hogy lehet ,hogy toxinokat üritettek a szervezetembe a baktériumok. Méhe és Darázs csípésre erősen allergiás vagyok ,de erről már régebb óta tudok is, de ez a penicilin allergia nekem nem eggyértelmü főleg ,hogy előtte sose volt . Szeretném kikérni az ön véleményét. Lehet ezt valahogy pontosítani miért is lettek a kiütéseim? És ,ha penicilin allergiás vagyok(azon kívül ,hogy ilyen antibiotikumot nem szedhetek)milyen hátrányt jelent ez nekem ? Lesznek betegségek amik gyógyítása emiatt nálam nem lessz lehetséges?Nagy bajban vagyok? A válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel.

        Dr. Csáki Csilla válasza a penicillinallergia témában

        Kedves Kérdező! Mivel korábban már kapott többször penicillinszármazékot, én sem tartom valószínűnek a penicillin allergiát. Valószínűbb a baktériumok széteséséből származó toxikus reakció. De mivel a gyógyszerallergia bármilyen életkorban kialakulhat, bizonyosat csak gyógyszerallergia kivizsgálás alapján lehet mondani. Ezt a vizsgálatot speciális központokban, egyetemi bőrgyógyászati vagy immunológiai centrumokban lehet elvégeztetni. Budapesten a SE Bőrklinikán működik gyógyszerallergia szakrendelés, háziorvosi beutalóval lehet bejelentkezni oda. Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Dr. Csáki Csilla
        allergológus

        Dr. Csáki Csilla
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 16., 20:00; Megválaszolva: 2011. június 17., 19:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés