• Allergia a Máriatövisre 2

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! Allergiás reakciómat részletesen leírnám, hát ha tudnának mondani valamit: Az orvosom vérnyomáscsökkentőt és a rossz májfunkció miatt Legalont írt fel. A vérnyomáscsökkentőt 3-4 napig szedtem egyéb nemkívánatos okokból (szex), helyette elkezdtem szedni a BANO féle fagyöngy-galagonya-fokhagyma kapszulát. Régen is ezt szedtem (ezt kizárom). A vérnyomásom tökéletes lett. Aztán egy reggelen séta után csalánkiütés lett a kezemen, 1 óra múlva elmúlt. Minden nap jelentkezett egy óráig. Két napig semmilyen gyógyszert sem szedtem és az allergia akkor is jelentkezett. Furcsa mód –szerintem – csak akkor, mikor kimentem a szabadba. Talán az is lehetséges, hogy a gyógyszer előidézett valamit, amitől allergiás lettem valamire. Egy hét múlva, a tünetek annyira súlyosak lettek, hogy ügyeletre mentem. 2x2 Calcium-injekciót írtak fel és napi 180 mg FEXGEN-t. Azt mondták, hogy kb 1 hét alatt ürül ki a szervezetemből, így akkor is előjön, ha nem szedek gyógyszert. Kaptam még keserűsót, de bármilyen hihetetlen addig a Legalontól enyhe hasmenésem volt, a keserűsótól normális lett a székletem. Jelenleg Calcium-injekciókkal kell közlekednem. ettől és a Fexgentől jelentős mértékben javult az allergiám, de azt hallottam, hogy ezektől az allergiás szerektől meg cukros lesz az ember. Mikor az ügyeletre mentem, egy beteg eligazított és bár lehet semmi köze, mesélte: ugyanazon a napon, mikor először megjelent a kiütésem, volt ugyanilyen beteg ugyanilyen kiütésekkel, és nem tudták, hogy mi a baja. Rólam is csak feltételezik, hogy a gyógyszerre vagyok allergiás. Ilyen csalánkiütéses allergiám sosem volt, először azt hittem, hogy elkaptam valamit. Egyébként annyira nem viszket, elég minimálisan, ami talán ellentmond a csalánkiütésnek. Annyira „kiokosodtam”, olvastam: hideg vízzel lehet enyhíteni, ami be is vált. Talán a vértágító gyógyszerek okozzák, de már két hete nem szedem azokat, és amugy is csak 3-4 napig szedtem…. Remélem hátralévő életemben nem fog ez kísérni, mert elég borzasztó. Várom válaszukat, köszönöm.

        Dr. Gál Mónika válasza a máriatövis allergia témában

        Kedves Kérdező! Egyes gyógyszerek fényérzékenységet okozhatnak. Ez okozhatja, hogy a fénynek kitett helyeken alakulnak ki a kiütései. Az allergia ellenes gyógyszerek közül csak a szteroidok növelik a cukorbetegség kockázatát, azok is csak hosszútávú alkalmazással. A calcium nem hatásos, antihisztamin tablettát és erőteljes fényvédelmet, valamint bőrgyógyászati allergológiai kivizsgálást javaslok!


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2011. június 13., 21:57; Megválaszolva: 2011. június 16., 11:32

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés