HA tápszer

Üdvözlöm! Kislányom 6 hónapos, születésétől kezdve folyamatosan HA tápszert kapott, a védőnő és a gyerekorvos is a HA tápszer adását javasolta, mivel az Apa asthmás és porallergiája van. A családban senkinek sincs élelmiszer-allergiája. Eddig sikerült megoldani, hogy az elég drága tápszert ki tudjuk váltani, de már elég nagy anyagi terhet jelent a havi kb. 16 ezer ft, tápszer összeg. A kérdésem az lenne, hogy meddig indokolt a HA tápszer adása, mikor lehetne átváltani nem HA tápszerre. Másik kérdésem, hogy a H A tápszerre meddig van támogatás, ugyanis eddig jóval olcsóbb volt a HA 1.-es, mint a mostani HA 2-es tápszer (BEBA) . Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csáki Csilla válasza csecsemőtáplálás, allergia témában

Kedves Kérdező!

A HA tápszerre 3 éves korig van támogatás, így az ára 6 hónapos kor után szinte azonos a már egyáltalán nem támogatott, sima 2-es tápszerekével, minimális a különbség. A HA2-es és sima 2-es tápszerek is egyaránt 2000 Ft feletti dobozárban vannak.Javaslatom: 1 éves korig tartsanak ki a HA2 tápszer mellett, de szépen emeljék a hozzátáplálás mennyiségét. Így 8-9 hónapos korra már csak reggel és este kellene tápszert adniuk, egyébként főzeléket és gyümölcsöt, valamint tejpépet kaphat a baba. A tejtermékeket 9-10 hónapos korban kezdjék el bevezetni joghurttal, túróval, sajttal, majd 1 éves kor után rátérhetnek a nem HA babatejre, később a tehéntejre is.

Üdvözlettel:

Dr. Csáki Csilla

Kérdés: 2011. június 05., 10:34; Megválaszolva: 2011. június 05., 19:18
Kérdések és válaszok: Allergia
Allergia és várandósság
Kedves Dr. NŐ! Allergiás vagyok bizonyos fűfélékre poratkára ilyesmi és Lordestint szedek, de babát szeretnénk és abbahagytam mivel az...
Éjszakai tüsszögés
Tisztelt Doktor Úr! Éjszaka jelentkező problémámmal keresem Önt. Éjfél utáni ébredéskor erős viszkető érzést érzek az orromban, amit ha...
Allergia prick teszt
Kérdés: Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Évek óta tartó allergiás panaszaim vannak.Több mint 10év után újra elmentem prick tesztes vizsgálatra....
Festék
Kerítésfestésre kültéri vizes alapú festéket használtam. A kérdésem az lenne, hogy ha rajtam maradt egy-két folt és nem mostam le benzinnel, akkor...
augmentin mellékhatása?
Tisztelt Doktor Úr! Sajnos, mivel tanárként nagyon sok emberrel találkozom és dolgozom, gyakran begyullad a mandulám, ill. tüszősen gyullad. Azért...