Allergia

Tisztelt Doktor Úr!

Régóra pollenallergiám van, (nyír, parlagfű, mogyoró, pázsitfűfélék..) emellett lisztérzékeny, és laktózérzékeny. Szinte minden gyümölcs fogyasztása után viszket a torkom, és apró pöttyök jönnek a szám köré, viszketni és begyulladni kezd a szemem. Próbálok elkerülni mindenféle gyümölcsöt, mert az orvos ezt tanácsolta, egyedül a málna amire nem érzem. Ezt borzasztó nehéz betartani, és nagyon hiányzik, így sem egy fagyit sem joghurtot nem tudok megenni, mert vagy gyümölcsös, ami nem gyümölcsös meg tejes, azt meg a gyomrom nem bírja. Annak ellenére hogy próbálok mindent elkerülni, mégis gyakran vagyok allergiás étkezés után, és az utóbbi időben, elsősorban éjszaka arra ébreked, hogy alig kapok levegőt, de nem fulladok, hanem olyan erős köhögési inger jön rám, hogy alig tudok levegőt venni, a könnyem ömlik, olyasmi érzés, mintha hagyon kiszáradna a torkom, vagy egy hajszál lenne rajta. Ez nagyon ilyesztő és egy éjszaka több alkalommal is felébreszt. Ez lehet allergia? Mert epres joghurtal próbálkoztam, és utánna is majd megfulladtam. Jelenleg terhes vagyok, és azt tanácsolták, hogy ne szedjek semmit, de ilyenkor annyira megijedek, hogy beveszek egy aeriust önkényesen, és calciumot iszok. Ezzel ártok a babának? És kukoricás termékeke után (amivel a gluténmentes élelmiszereket készítik) ég és kipirosodik a szám, szemem, és az arcomon nagy piros kiütések jelennek meg, így ezt sem merem fogyasztani, és emiatt a kenyérféléket sem tudom pótolni. Nagyon nehéz így élni, alig van valami amit biztonsággal merek fogyasztani. Az orvos igazán nem tudott tanácsot adni, csak hogy kerüljem ezeket, meg ezen kívül a magas hisztamin tartalmú ételeket, csakhogy akkor mit egyek?

Köszönettel: Helga

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza pollenallergia témában

Kedves Kérdező!

Egy szem Aerius nem árt a babának, de inkább Calciumot igyon. Egyen minél több friss zöldséget, grillezett húsokat.

Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kedves Kérdező!

A calcium fogyasztása semmi problémát nem okozhat a terhesség kapcsán. A szisztémásan ható antihisztaminok (mint az Aerius) közül a tünetek súlyossága miatt folyamatos terápia is indokolt lehet, a gyógyszerkönyvi leírás általában a tapasztalatok és vizsgálatok hiánya miatt nem javasolja terhességben való alkalmazását. Véleményem szerint az Ön esetében a gyógyszer hiányában kialakuló allergiás reakció jelentette kockázat nagyobb, mint a folyamtos gyógyszerszedés lehetséges mellékhatása.

 Üdvözlettel: Dr. Plósz János, gasztroenterológus

Dr. Plósz János, gasztroenterológus
Kérdés: 2009. július 09., 09:31; Megválaszolva: 2009. július 09., 09:31
Kérdések és válaszok: Allergia
Hajfesték allergia
Tojásallergia
Koronavírus vakcina beadása...
Allergia és vérvétel
Olthatóságom Covid-19 vakcinával