Csánkiütések, angiödéma, góckutatás

Tisztelt Webbeteg, Azért fordulok Önökhöz is, mert hónapok óta húzódó, kellemetlen betegséggel állok szemben és már nagyon szeretnék a végére járni. Július környéken jelentkeztek az első tünetek, amelyek a csuklómon megjelenő piros (kb. 5 forintos érme nagyságú) , viszkető folt volt. Gyorsan el is múlt. Ritkán jelentek meg. Pár héttel később először a bal oldalt a derekamon (hátul) jelentkezett egy masszív piros duzzanat, amely 4-5 napig jelen volt majd eltűnt (nem viszketett) . Ugyanez a jobb oldalon is előjött. Kb.a másik eltűnése utan 1 héttel,majd az is eltűnt. Július végén volt egy artroszkopiás térdműtétem. Augusztus közepén egyik éjjel arra ébredtem, hogy hatalmasra dagadt a felső ajkam. Ügyeleten kaptam kortizonszteroidot injekció formájában. Reggelre lement a duzzanat. Voltam bőrgyógyásznál ezek után, aki szerint nem allergia, inkább gócot kell keresni a szervezetemben. Javasolt egy hisztamin diétát, ami nem hozott semmilyen eredményt, illetve antihisztamin szedését. Azóta a szám is többször feldagadt, illetve volt, hogy a szemem is vagy a nemi szervem. Ezek a feldagadások rendszerint kb 12 óra alatt elmúlnak. Továbbá csalánkiütések jelentek meg a derekamon, az alkaromon, majd szerte az egész testemen. Éjszaka rendszerint a nyakam és a vállam környékén vannak inkább pontszerű foltok, amik a reggeli ébredés után elmúlnak. A góckutatást fül orr gégészeten kezdtem, ahol MRSA baktériumot találtak, de Sumetrolim szedése után, az újabb tenyésztés már nem mutatta ki a baktériumot. Teljes vérképen a vvt volt magas (25) , a CRP (10) , MCV (98) , MCH (34,8) illetve az alábbiak pedig alacsonyak voltak: basophil (0,0) , vörösvétest (4,17) , serum vas (8,9) . Vizeletvizsgálat is történt, ott nem volt eltérés. Következett a fogorvos, ott volt egy gyulladt bölcsességfog, amelyet kihúztak, de a tünetek nem enyhültek. Van még egy fog, amelynek a gyökerein gyulladás van, azt is hamarosan kezelik, de az jóval kisebb, mint ami a bölcsességfogamon volt. Endokrinológusnál is jártam, ő azt mondta, hogy a tsh értékem rendben van, így szerinte nem pajzsmirigy, de ha biztosra akarok menni akkor nyaki UH. Most pénteken megyek még hasi UH-ra, illetve utána pénteken (12.03) gyomortükrözésre. A leírtak alapján mire lehetne még gyanakodnom? Illetve milyen orvoshoz tudok fordulni, ha a tüneteim megmaradnak? Válaszukat előre is köszönöm. Üdv, Robi

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza rendszeresen megjelenő ödémák témában

Kedves Robi!

Ezeknek a tüneteknek a kivizsgálása sokszor bonyolult és hosszadalmas. Azt javaslom, olyan klinikát keressen fel, ahol allergológiai és immunológiai vizsgálatokat is végeznek. Elsősorban az orvosi egyetemi klinikákat javaslom. Addig is amíg a vizsgálatokkal tovább haladnak, vezessen naplót a tüneteiről, melyben az elfogyasztott ételeket is feljegyzi, illetve szedjen probiotikumot .

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. november 22., 09:42; Megválaszolva: 2021. november 26., 18:03
Kérdések és válaszok: Allergia
Jód allergia
Piros folt a boron, etelallergia?
Honnan tudjam, hogy allergiás...
Mometason orrspray túladagolás
Allergiámmal kapcsolatos kérdés