Allergiámmal kapcsolatos kérdés

Kedves Doktornő! 2021.07.06-án az esti órákban Sió narancslé fogyasztása után (kb0, 5L) erős allergiás reakció lépett fel nálam. Lapockám alatt kiütések, az arcom jobb oldala feldagadt az ital elfogyasztása után 5 perccel jelentkeztek a tünetek. Évek óta fogyasztom ezt a típusú narancslevet. (Laktózintolerancia és pollen allergiám is van) . Azonnal ügyelet, itt 3 ampulla szteroidot kaptam illetve kálcium injekciót. A problémák megszűntek. Azt mondta az orvos, hogy citrus allergiám van. Kérdéseim a következők lennének. A citromsavat, citromléport tartalmazó ételt, italt fogyaszthatok-e? Továbbá szeretném kérni a segítségét, hogy milyen vizsgálatok, szakorvos felkeresését ajánlaná ahhoz, hogy pontosan kiderüljön mire vagyok allergiás és a jövőben milyen ételek/italok fogyasztását kell kerülnöm. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel, Tamás

Dr. Hangonyi Csilla válasza citrus allergia témában

Kedves Tamás!

Érdemes megnézni a dobozon, hogy milyen adalékanyagokat, esetleg tartósítószert tartalmaz. Érdemes ételallergia tesztet csináltatnia , vérből Specifikus IgE vizsgálattal sokféle ételt tudnak vizsgálni. A vizsgálat elvégzéséig ne fogyasszon citrusféléket, és vezessen pontos ételnaplót, feljegyezve az élelmiszerek pontos márkáját, fajtáját.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. július 11., 18:22 ;Megválaszolva: 2021. július 12., 21:42
Kérdések és válaszok: Allergia
Hisztaminintolerancia - Utrica
Bőrön megjelenő folt
Gyógyszerallergia
Corylia Neo- szedhetem e várandósan?
Tartós beteg igazolás...
Tisztelt Szakértő! Van egy 6 éves kisfiam, aki multiplex allergiás (tej-tojás, banán) . 9 hónapos kora óta tejmentesen étkezik. Előfordult az...