Alkohol utáni szorongás, gyors szívverés, gyors pulzus, remegés, mitől, miért?

Jó napot! Szeretném megkérdezni hogy mitől vannak ezek a furcsa tünetek alkohol fogyasztás után mint pl: remegés, vizes tenyerek, gombóc a torokban, gyors szívverés, gyors pulzus. 1 hónapban maximum 3-4szer ülünk össze a barátokkal, családtagokkal, szülinap ünnep, de 2 üveg sört is ha iszom ugyanazok a tünetek, kipróbálltam hogy koccintok inkább borral de ugyanazok a tünetek. Vérvételem teljesen jó, hasi ultrahang negatív, (máj, vese, epe, hasnyál) minden ok. Mitől lehet? Köszönöm ha segít. Tisztelettel. T. A.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza alkohol fogyasztás utáni tünetek témában

Kedves Kérdező!

Egyrészt az alkohol direkt hatása, másrészt az alkohol okozta hisztamin felszabadulás okozza a tüneteit. Ön valószínűleg érzékenyebb ezekre a hatásokra , szervezete nehezen bontja le a hisztamint.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2021. április 02., 22:49; Megválaszolva: 2021. április 06., 11:51
Kérdések és válaszok: Allergia
Hajfesték allergia
Tojásallergia
Koronavírus vakcina beadása...
Allergia és vérvétel
Olthatóságom Covid-19 vakcinával