Szelén-allergia?

Tisztelt Doktornő! A következő problémára remélek Öntől magyarázatot, választ: A koronavírus elleni védekezés egyik ajánlott szere a szelén. Ezért elkezdtünk a férjemmel rendszeresen kesudiót eszegetni, remélve, hogy ezzel javíthatjuk a szelén-ellátásunkat. Egy idő után azonban rajtam, szinte az egész testemen szúnyogcsípéshez hasonló, erősen viszkető piros kiütések jelentek meg, amelyek csak több nap után múltak el, ám mindig jöttek újabbak. A férjemnél nem volt ilyen tünet, de mert semmi más új anyag nem volt az étrendünkben, a kesudiót gyanúsítottuk az egyre csak szaporodó kiütéseim okozójaként. Le is álltam a fogyasztásával, és a kiütések szépen eltűntek. Vettünk helyette BioCo szerves Szelént és elkezdtük szedni az ajánlott napi egy tablettát (100 ug) . Csakhogy most, néhány nap múlva újra elkezdtek rajtam kijönni a piros viszketős dudorok, bár korántsem annyi, mint előzőleg. Ezért felvetődött bennem, hogy talán a szelén okozza ezt a kellemetlen tünetet, hogy ez valami allergiás jelenség. Kérem és köszönettel várom szíves válaszát, hogy lehetséges-e ez, tartózkodjak-e ezután a szelén ilyen kiegészítő fogyasztásától.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza Szelén allergia? témában

Kedves Kérdező!

A szelén mint nyomelem természetes módon jelen van a szervezetünkben, tehát allergiás tüneteit nem maga a szelén, hanem a készítmény egyéb adalék anyagai okozhatják. Azt javaslom, most hagyja el szelén tabletta szedését, kezdjen ételnaplót vezetni, amiben pontosan leírja milyen típusú élelmiszerből milyen márkát fogyaszt, az mit tartalmaz (adalékok, tartósítószerek szinezékek stb.) Ha elmúlnak a tünetei, próbáljon meg másik, természetes szelén tartalmú készítményt szedni.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2020. december 04., 10:59; Megválaszolva: 2020. december 06., 22:36
Kérdések és válaszok: Allergia
Koronavírus vakcina beadása...
Allergia és vérvétel
Olthatóságom Covid-19 vakcinával
Alkohol utáni szorongás, gyors...
Jó napot! Szeretném megkérdezni hogy mitől vannak ezek a furcsa tünetek alkohol fogyasztás után mint pl: remegés, vizes tenyerek, gombóc a torokban...
Újra előjöttek rajtam a...
Tisztelt Doktor Ur/No! 15 éves koromban nagyon durva allergiás reakcióim voltak (angioödéma,csalánkiütések testszerte,volt hogy a teljes arcom...