fekete penész a plafonon

Tiszter Doktor Nő! Kérem segítsen egy válasszal! Egy Budapest belvárosi házban élek, egy szobában, ahol a plafonon elterjedt a penész (fekete) illetve az ablakon, ez hónapok óta így van. Erős allergiám van rá, torok viszketés, folyamatos orrfolyás, és stb. 22 éves vagyok. A kérdésem az lenne, hogy komolyabb tüdő bajom, akár hegesedés, rák lehet belőle? Kérem nyugtasson meg. Üdvözlettel, Ili

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza penészes fal témában

Kedves Ili!

A penész belégzése nem okoz tüdőrákot, de az arra allergiásoknál komoly légzési panaszokat idéz elő. Azon kívül, hogy használja allergia ellenes gyógyszereit, nehézlégzés, aszthmás tünetek esetén mindenképpen forduljon tüdőgyógyászhoz. Rendszeres szellőztetéssel, páramentesítő készülékkel próbálja meg a lakás páratartalmát 60 % alatt tartani.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. december 26., 19:13; Megválaszolva: 2015. december 31., 20:07
Kérdések és válaszok: Allergia
Jód allergia
Piros folt a boron, etelallergia?
Csánkiütések, angiödéma...
Honnan tudjam, hogy allergiás...
Mometason orrspray túladagolás