Orrspray, allergia

Tisztelt Doktornő! Allergiás vagyok a parlagfűre (+++) , fekete ürömre (+++) , fűkeverékekre (+++) és a rozsra (++) . A tüdőgondozóba járok kontrollra, és a tavalyi szezonban szedtem a Lertazin nevű gyógyszert naponta 1x, meg Flixonase orrspray-t szintén naponta 1x mindkét orrlyukba. (van Spersallerg szemcseppen is, amire szintén szükségem volt) A gyógyszert elhagyhatom, mert tünetmentes lettem a szedése alatt, viszont az orrspray-t használnom kell az orvos szerint, mert a nem kezelt allergia rosszabbodni fog. Tehát már most használnom kell az orrspray-t. (1 hete voltam kontrollon) Allergiás asztmám is van, de szerencsére csak egyszer fulladtam nagy fokú terhelésnél. Kérdeztem az orvost, hogy az orrspray-t már életem végéig használnom kell-e. Erre azt válaszolta, hogy valakinek elmúlik az allergia, valakinek nem, az életkörülményektől is függ, nem lehet tudni, hogy meddig kell használnom. A kérdésem az lenne, hogy ez a Flixonase orrspray nem okozhat függőséget vagy esetleg károsodást az orrnyálkahártyában? Félek huzamosabb ideig használni a függőség és károsodás miatt, de azt sem akarom, hogy rosszabbodjon az allergiám. Nem tudom, melyik a "jobb": ( Válaszát előre is köszönöm! Reni

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza allergiás nátha kezelése témában

Kedves Reni!

A Flixonase orrspray nem okoz függőséget, és orrnyálkahártya károsodást, mint a vény nélkül kapható érösszehúzó orrcseppek, orrsprayk. Az allergia szezonban, csak a rendszeres kezelés hozza meg a tünetmentességet, és gátolja a betegség súlyosbodását. Ha aszthmás tünetei többször előfordulnak, azt is kezelni kell. A gyógyszeres kezelést érdemes kiegészíteni tengervizes orrspray napi többszöri használatával, ez védi az orrnyálkahártyát, és kimossa a polleneket az orrból.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. március 31., 15:15; Megválaszolva: 2015. április 06., 13:55
Kérdések és válaszok: Allergia
Jód allergia
Piros folt a boron, etelallergia?
Csánkiütések, angiödéma...
Honnan tudjam, hogy allergiás...
Mometason orrspray túladagolás