Gyógyszer allergia

Tisztelt doktornő! A kérdés nem is rám, hanem édesanyámra (56) vonatkozna. Korábban nála az Algopyrin tabletta allergiás reakciót váltott ki, és piros, nehezen múló kiütések jelentkeztek tőle az arcán. Azóta kizárólag Panadolt hajlandó bevenni, bármije is fáj. Iboprofén hatóanyagú tablettát sem hajlandó bevenni, Advilt se, még akkor sem, ha az indokolt lenne. Most reggel becsípődött a háta, és borzasztó kisugárzó fájdalma van, a lábaiba és karjaiba is. Van ugyan itthon Ketodex, de fél bevenni, mert a legutóbb, amikor Algopyrint vett be, egy hónapig voltak kiütések az arcán és fél, hogy ettől is előfordul, hiába mondta a patikus is, hogy nincs mitől félnie. Tisztelt doktornő, a kérdésen az lenne, hogy van anyámnak félni valója ebben az esetben, vagy nyugodtan beveheti a Ketodexet? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Hangonyi Csilla válasza Algopyrin allergia témában

Kedves Kérdező!

Az Algopyrin allergiás betegek gyakran allergiásak egyéb gyulladáscsökkentőkre is. A Ketodex is azok közé a gyógyszerek közé tartozik, ami nem javasolt ebben az esetben. A paracetamol tartalmú szerek biztonsággal alkalmazhatók. Azt javaslom, hogy csak orvossal konzultálva, orvosi felügyelet mellett vegyen be édesanyja új fájdalomcsillapítót. Lábaiba, karjaiba kisugárzó fájdalma miatt forduljanak inkább szakorvoshoz.

Üdvözlettel:

Kérdés: 2015. március 28., 12:12; Megválaszolva: 2015. március 29., 10:35
Kérdések és válaszok: Allergia
Csánkiütések, angiödéma...
Honnan tudjam, hogy allergiás...
Mometason orrspray túladagolás
Allergiámmal kapcsolatos kérdés
Immunglobulin E nagyon magas