Megtudná mondani hogy mi a bajom?

Nem tudom mi a bajom. Végülis elég kevés folyadékot fogyasztok, mert van hogy egy nap 2 dlitert sem iszok; és azt olvastam hogy e-miatt allergia és más bajok is kialakulhatnak. Az allergia már nálam megvan kb egy éve, de nincs kezelve. A néha kicsit bepisilek és rám jön a fejfájás, hangulat ingadozás, hirtelen nabgyon erős izzadás, nagyon elgyengültem-néha már olyan dolgokat sem bírok felemelni ami régen ment-, nem tudok koncentrálni. És ha ez nem emiatt van mert keveset iszok, akkor mi a bajom? Egyébként néha úgy kiszárok h már nyálam sincs, és a szám teljesen kivan száradva és a torkom is fáj..de egyszerűen nem tudok sokat inni, vagyis néha van hogy egyszerre megiszok 1 liter folyadékot-de ez nagyon ritka. A testem sem érzékeli hogy szomjas vagyok:S csak ha már kivagyok eléggé száradva..: (

Svábhegyi Gyógyintézet válasza kevés folyadékfogyasztás témában

Kedves Betegünk!

Nem értem, hogy ha tisztában van panaszai eredetével, nem képes megtenni a szükséges egyszerű lépéseket (több folyadék fogyasztása) , milyen segítséget vár tőlünk. Ha úgy teszi fel a kérdést, MI okozhatja az állandó szomjúságot, arra már inkább lehet válaszolni, de ehhez is minimum vizelet vizsgálatot kell végezni. Ha vizeletében cukor található, akkor azért, ha a vizelet mennyisége nagy, fajsúlya pedig állandóan alacsony, akkor azért kell endokrinológushoz fordulnia, hogy a szóba jövő hormonális betegségeket megerősítsék vagy kizárják.

Ha vizelete cukrot nem tartalmaz és fajsúlya is átlagos, akkor nincs mese, több folyadékot kell fogyasztania.

Allergiás panaszainak sem a szomjazáshoz, sem a bepisilésekhez nincsen köze. Ettől függetlenül érdemes lenne kezeltetnie. Ebben (is) segítségére lehetünk intézetünkben:

Svábhegyi Gyógyintézet

Magánrendelésre jelentkezés

+36 20 500 2500

Gyermek endokrinológusunk: dr. Tobisch Borbála

Üdvözlettel: Dr. Hacsek Gábor Ph.D gyermekorvos

Kérdés: 2012. szeptember 05., 20:46; Megválaszolva: 2012. november 05., 10:01
Kérdések és válaszok: Allergia
Hisztaminintolerancia - Utrica
Bőrön megjelenő folt
Gyógyszerallergia
Corylia Neo- szedhetem e várandósan?
Tartós beteg igazolás...
Tisztelt Szakértő! Van egy 6 éves kisfiam, aki multiplex allergiás (tej-tojás, banán) . 9 hónapos kora óta tejmentesen étkezik. Előfordult az...