• Allergia prick teszt

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kérdés: Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Évek óta tartó allergiás panaszaim vannak.Több mint 10év után újra elmentem prick tesztes vizsgálatra. Ahol 16féle dolgot cseppentettek a kezemre, a 17.hogy a teszt működik..Ez körülbelül 1hete volt, és azóta a belső felén a karomon alúlról 4.5.cseppentés helyén piros hólyag nem tűnt el a kezemről és nagyon viszket.De sajnos nem tudom hogy ezek mik lehetnek... Azt szeretném tudni, hogy minden prick teszten mindenkinél ugyan azokat az anyagokat használják, ugyan azon sorrendben? Mert ha ezt kötelező sorrendben cseppentik, hogy tudják mi, micsoda, akkor tudnám hogy ez mi lehet, amire ennyire érzékeny vagyok.ezekre lennék kíváncsi hogy mik lehettek ezek. Azt tudom az 1a sikeres teszt, 3.a parlagfű volt.Talán érthető ahogy leírtam. A leletemben sem szerepel konkrétan a 16 anyag.Csak ezek:Allergén-cutan teszt: DF, DPT? gabona keverék, fekete üröm, parlagfű, lándzsás utifű:****macskaszőr, fakeverék:**, nyír*** Remélem tud segíteni.Esetleg abban hogy ezt gyógyszeres kezelésen kívül, homeopátiával, gyógyteával kezelhető e.És ha igen, akkor várom javaslatát, hogy mik ezek a dolgok.Várom válaszát! Köszönettel! Gabyka

        Dr. Csáki Csilla válasza a Prick -teszt, allergia témában

        Kedves Kérdező! A Prick teszt összetétele és az anyagok sorrendje mindenhol más, és nyilván a páciens panaszaihoz is igazodik, mit teszünk fel. Pl. téli panasz, nyári panasz, macska, ló stb. A leletéből annyi derül ki, hogy erősen allergiásnak találták gabonára, fekete ürömre, parlagfűre, útifűre, kevésbé erős a macskaszőr, leggyengébb a nyírfa, fekeverék. Az ilyen összetett allergia leginhatásosabban gyógyszeresen és orrsprayvel kezelhető. Gyógyteák allergiás tüneteket okozhatnak Önnél, nem javaslom! Üdvözlettel: Dr. Csáki Csilla


        Kérdés: 2012. március 25., 21:39; Megválaszolva: 2012. március 30., 15:02

      • Kérdések és válaszok a témakörben: