• Csalánkiütés és égető érzés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! 2 éve küszködök bőrproblémával. Hirtelen jelentkező égő, csípő érzést tapasztalok a bőrömön, mely viszket. Ha megvakarom, felhólyagosodik, de nem pontszerűen, hanem a vakarás nyomán, csíkszerűen. Fél óra múlva elmúlik. Ha picit erősebben dörgölöm a bőröm pl. törölközővel vagy meleg vízben fürdök, vagy a párom erősebben ad puszit kivörösödik a bőröm. ez is elmúlik percek alatt. A csalánkiütést a neten pontszerű kiütésként jellemzik, nekem ez másképp van. Voltam góckutatáson ( nőgyógyász, fül, orr, gégész), negatív lett. Van egy kihúzott fogam aminek a gyökere benn maradt, de a fogorvos azt mondta nem hiszi, h ez okozná. Okozhatja valamilyen intolerancia, pl. hisztamin? hová forduljak? Vérképem rendben van. Köszönöm válaszát, M. Magdi

        WEBBeteg szakértő válasza a csalánkiütés témában

        Kedves Magdi! A fizikai ingerekre, mint például dörzsölés, vakarás, kialakulhat csalánkiütés, ezeket fizikális urticariának hívjuk, és nem feltétlenül aprók, hanem összefüggő, nagy területen megjelenő kiütések is lehetnek. Allergológiai szakrendeléshez forduljon, speciális vizsgálatok és kezelés lehet szükséges, addig azt tudom javasolni, hogy antihisztamint szedjen, de ezt vizsgálat előtt majd ki kell hagyni, erről az orvos tájékoztatni fogja.


        WEBBeteg szerkesztőség
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2012. január 20., 21:49; Megválaszolva: 2012. január 23., 12:49

      • Kérdések és válaszok a témakörben: