Sonkahabos burgonya

Ételtípus: Főétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 15 dkg főtt
  • füstölt sonka
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg kukoricakeményítő
  • 2 dl tej
  • 3 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük. A sonkát nagyon apróra vágjuk, vagy ledaráljuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat. Meghámozzuk, karikára vágjuk a burgonyát, és a tepsiben szétterítjük. A maradék vajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a kukoricakeményítőt, majd felöntjük a tejjel és összefőzzük. Sóval, borssal ízesítjük. Langyosra hűtjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A kukoricakeményítős masszába keverjük a tojások sárgáját, a sonkát. Végül hozzáadjuk a tojásfehérjét is. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A sonkahabot a burgonyára halmozzuk, és forró sütőben 15-20 percig sütjük. Meghintjük a reszelt sajttal, és további 5 percig sütjük. Fejes saláta illik hozzá.

Hasonló receptek

Krumplifőzelék lecsósan

Főétel, Közepes

Mogyorómentes, Gluténmentes, Vesebetegség, Cukormentes

Kecsege hidegen

Főétel, Könnyű

Mogyorómentes, Köszvény, Laktózmentes, Gluténmentes, Tejmentes, Tojásmentes

Burgonya gyógynövényes túróval

Főétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: