Sonkahabos burgonya

Ételtípus: Főétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 15 dkg főtt
  • füstölt sonka
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg kukoricakeményítő
  • 2 dl tej
  • 3 tojás
  • 5 dkg reszelt sajt

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük. A sonkát nagyon apróra vágjuk, vagy ledaráljuk. Kivajazunk egy tűzálló tálat. Meghámozzuk, karikára vágjuk a burgonyát, és a tepsiben szétterítjük. A maradék vajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a kukoricakeményítőt, majd felöntjük a tejjel és összefőzzük. Sóval, borssal ízesítjük. Langyosra hűtjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük. A kukoricakeményítős masszába keverjük a tojások sárgáját, a sonkát. Végül hozzáadjuk a tojásfehérjét is. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A sonkahabot a burgonyára halmozzuk, és forró sütőben 15-20 percig sütjük. Meghintjük a reszelt sajttal, és további 5 percig sütjük. Fejes saláta illik hozzá.

Hasonló receptek

Csicsókafőzelék

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Stefánia marhasült

Főétel, Közepes

Mogyorómentes, Köszvény, Gluténmentes, Tojásmentes

Gombás marhatokány

Főétel, Könnyű

Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes

Új keresés

Válasszon diétát: