Olasz tésztasaláta

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 50 dkg durum tészta
  • 2 db paradicsom
  • 2 db kaliforniai paprika (sárga és/vagy piros)
  • 10 dkg articsóka
  • 10 dkg olajbogyó
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 6 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 evőkanál almaecet
  • 2 teáskanál mustár
  • Tengeri só
  • őrölt bors
  • 50 g reszelt parmezán.

Elkészítés:

Forrásban lévő, sós vízben főzzük ki a tésztát, majd csepegtessük le, és egy tálba téve hagyjuk kihűlni. A paradicsomokat, a paprikákat és az articsókát kockázzuk fel, és az olajbogyóval együtt adjuk a tésztához. Készítsük el az öntetet: egy tálkában keverjük össze az olívaolajat, az ecetet, a mustárt és a zúzott fokhagymát. Ezt is keverjük a tésztához, majd ízesítsük sóval és frissen őrölt borssal. Tetejét parmezánnal megszórva kínáljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 463 kcal, Szénhidrát: 69 g, Fehérje: 13 g, Zsír: 15 g.

Hasonló receptek

Reszelt zöldségsaláta sültalma öntettel

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Sajtos-zöldséges lasagne

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Paradicsomos szűzpecsenye széles metélttel

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: