Olasz tésztasaláta
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 50 dkg durum tészta
- 2 db paradicsom
- 2 db kaliforniai paprika (sárga és/vagy piros)
- 10 dkg articsóka
- 10 dkg olajbogyó
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 6 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 evőkanál almaecet
- 2 teáskanál mustár
- Tengeri só
- őrölt bors
- 50 g reszelt parmezán.
Elkészítés:
Forrásban lévő, sós vízben főzzük ki a tésztát, majd csepegtessük le, és egy tálba téve hagyjuk kihűlni. A paradicsomokat, a paprikákat és az articsókát kockázzuk fel, és az olajbogyóval együtt adjuk a tésztához. Készítsük el az öntetet: egy tálkában keverjük össze az olívaolajat, az ecetet, a mustárt és a zúzott fokhagymát. Ezt is keverjük a tésztához, majd ízesítsük sóval és frissen őrölt borssal. Tetejét parmezánnal megszórva kínáljuk. Tápérték egy adagban: Energia: 463 kcal, Szénhidrát: 69 g, Fehérje: 13 g, Zsír: 15 g.
Hasonló receptek
Másféle töltött káposzta
Főétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Fűszeres kuszkusz
Főétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Sültburgonya saláta
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes