Chilis brokkoli, édesburgonya pürével
Hozzávalók:
- 5o dkg édesburgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek olíva olaj
- só
- tört színes
- bors
- tejszín
- 5o dkg brokkoli
- só
- friss piros chili (pl. habanero)
- olíva olaj a sütéshez
Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira, és pároljuk roppanósra vízgőz felett.Az édesburgonyát vágjuk kis kockákra miután meghámoztuk, tegyük egy sütőzacskóba a szeletelt hagymával együtt, sóval, tört színes borssal. Tegyük 2oo fokos sütőbe, és 25 perc alatt pároljuk, süssük puhára. Ha már puha, a tejszínnel együtt pürésítsük le. A roppanós brokkolit forró olíva oplajos serpenyőben pirítsuk meg ay aprított chilivel együtt. Szedjük a pürét a tányér közepére, tegyük a tetjére a brokkolit. Az ételt locsoljuk meg olíva olajjal, és szórjuk meg tört színes borssal.
Hasonló receptek
Tőkehal pikáns paradicsommártásban
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Sonkahabos burgonya
Főétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Uborkamártás
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes