Receptkereső

Chilis brokkoli, édesburgonya pürével

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 5o dkg édesburgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 ek olíva olaj
  • tört színes
  • bors
  • tejszín
  • 5o dkg brokkoli
  • friss piros chili (pl. habanero)
  • olíva olaj a sütéshez

Elkészítés:

A brokkolit szedjük rózsáira, és pároljuk roppanósra vízgőz felett.Az édesburgonyát vágjuk kis kockákra miután meghámoztuk, tegyük egy sütőzacskóba a szeletelt hagymával együtt, sóval, tört színes borssal. Tegyük 2oo fokos sütőbe, és 25 perc alatt pároljuk, süssük puhára. Ha már puha, a tejszínnel együtt pürésítsük le. A roppanós brokkolit forró olíva oplajos serpenyőben pirítsuk meg ay aprított chilivel együtt. Szedjük a pürét a tányér közepére, tegyük a tetjére a brokkolit. Az ételt locsoljuk meg olíva olajjal, és szórjuk meg tört színes borssal.

Új keresés

Válasszon diétát: