Chilis brokkoli, édesburgonya pürével
Hozzávalók:
- 5o dkg édesburgonya
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 2 ek olíva olaj
- só
- tört színes
- bors
- tejszín
- 5o dkg brokkoli
- só
- friss piros chili (pl. habanero)
- olíva olaj a sütéshez
Elkészítés:
A brokkolit szedjük rózsáira, és pároljuk roppanósra vízgőz felett.Az édesburgonyát vágjuk kis kockákra miután meghámoztuk, tegyük egy sütőzacskóba a szeletelt hagymával együtt, sóval, tört színes borssal. Tegyük 2oo fokos sütőbe, és 25 perc alatt pároljuk, süssük puhára. Ha már puha, a tejszínnel együtt pürésítsük le. A roppanós brokkolit forró olíva oplajos serpenyőben pirítsuk meg ay aprított chilivel együtt. Szedjük a pürét a tányér közepére, tegyük a tetjére a brokkolit. Az ételt locsoljuk meg olíva olajjal, és szórjuk meg tört színes borssal.
Hasonló receptek
Másféle töltött káposzta
Főétel, Közepes
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Kókuszos-sajtos rizsgombóc
Főétel, Könnyű
Gluténmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Csirkepaprikás
Főétel, Közepes
Mogyorómentes, Gluténmentes, Vesebetegség, Cukormentes