Ünnepi rakott gomba
Hozzávalók:
- 40 dkg gomba (kcal 160,ch 12)
- 20 dkg rizs (690,154)
- 2 tojás (140,-)
- 10 dkg reszelt sajt (290,-)
- 2 dl energiaszegény tejföl (140,4)
- csipet só
- apróra vágott zellerzöld
- 1 evőkanál olaj.
Elkészítés:
a gombát megtisztítom, vékony szeletekre vágom és a hagymán a fűszerekkel együtt megpárolom. A rizst teflonedényben egy csipet vegetával előfőzöm. Tűzálló - vagy nagyobb teflon tepsibe rakok egy sor rizst, gazdagon megrakom a gombával és a tetejére terítem a megmaradt rizst. A tejfölt elkeverem a tojásokkal, ráöntöm a rizsre és egyenletesen elsimítom. Megszórom a reszelt sajttal és közepes lángon átforrósítom. Akkor kész, ha a sajt kissé olvadni kezd. Gyorsan elkészül, ezért ha tehetjük, csak frissen készítsük.
Hasonló receptek
Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Olasz zöldséges tészta
Egytálétel, Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tojásos rakottas
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes