Ünnepi rakott gomba
Hozzávalók:
- 40 dkg gomba (kcal 160,ch 12)
- 20 dkg rizs (690,154)
- 2 tojás (140,-)
- 10 dkg reszelt sajt (290,-)
- 2 dl energiaszegény tejföl (140,4)
- csipet só
- apróra vágott zellerzöld
- 1 evőkanál olaj.
Elkészítés:
a gombát megtisztítom, vékony szeletekre vágom és a hagymán a fűszerekkel együtt megpárolom. A rizst teflonedényben egy csipet vegetával előfőzöm. Tűzálló - vagy nagyobb teflon tepsibe rakok egy sor rizst, gazdagon megrakom a gombával és a tetejére terítem a megmaradt rizst. A tejfölt elkeverem a tojásokkal, ráöntöm a rizsre és egyenletesen elsimítom. Megszórom a reszelt sajttal és közepes lángon átforrósítom. Akkor kész, ha a sajt kissé olvadni kezd. Gyorsan elkészül, ezért ha tehetjük, csak frissen készítsük.
Hasonló receptek
Spenótos gnocchi
Egytálétel, Közepes
Vashiány, Köszvény, Mogyorómentes, Cukormentes
Gratinírozott kínai kel lazaccal
Egytálétel, Könnyű
Epebetegség, Gyomorfekély, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Shiitake gombás csirke
Egytálétel, Közepes
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes