Ünnepi rakott gomba

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Közepes

Diéta: Gyomorfekély, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 40 dkg gomba (kcal 160,ch 12)
  • 20 dkg rizs (690,154)
  • 2 tojás (140,-)
  • 10 dkg reszelt sajt (290,-)
  • 2 dl energiaszegény tejföl (140,4)
  • csipet só
  • apróra vágott zellerzöld
  • 1 evőkanál olaj.

Elkészítés:

a gombát megtisztítom, vékony szeletekre vágom és a hagymán a fűszerekkel együtt megpárolom. A rizst teflonedényben egy csipet vegetával előfőzöm. Tűzálló - vagy nagyobb teflon tepsibe rakok egy sor rizst, gazdagon megrakom a gombával és a tetejére terítem a megmaradt rizst. A tejfölt elkeverem a tojásokkal, ráöntöm a rizsre és egyenletesen elsimítom. Megszórom a reszelt sajttal és közepes lángon átforrósítom. Akkor kész, ha a sajt kissé olvadni kezd. Gyorsan elkészül, ezért ha tehetjük, csak frissen készítsük.

Hasonló receptek

Héjában sült burgonya túrós-fokhagymás öntettel

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Olasz zöldséges tészta

Egytálétel, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tojásos rakottas

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: